Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Uzupelnienia do projektu "komputer samochodowy" AVT434

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator
Posty: 2653
Rejestracja: 24 sty 2005, o 00:39
Lokalizacja: Winny gród

Postautor: pajaczek » 27 lut 2009, o 03:31

A kolejnym kryterium jest cena... chyba że chcesz się samemu zabrać za przeróbki, ale w przy potencjalnych innych odbiorcach, zawsze to łatwiej.

ubek
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 3 mar 2009, o 20:06
Lokalizacja: Podbeskidzie

Postautor: ubek » 4 mar 2009, o 13:11

Witacie. Jako, że jestem tu pierwszy raz, chciałbym się przywitać i tradycyjnie paść na kolana przed twórcą tego projektu.
Teraz do brzegu: bartekdw - jako, że jesteś ostatnim, który pochwalił się wykonaniem tego urządzenia, mam pytanie - masz może płytkę, ew możesz wskazać kto taką by miał?
Ewentualnie masz może jakieś części itp.

Pozdrawiam

kkrisss
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 8 paź 2008, o 11:55
Lokalizacja: Poznań

Postautor: kkrisss » 11 mar 2009, o 13:48

Ponawiam pytanie: czy ktoś posiada źródło - program możliwy do przerobienia?

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator
Posty: 2653
Rejestracja: 24 sty 2005, o 00:39
Lokalizacja: Winny gród

Postautor: pajaczek » 11 mar 2009, o 20:14

czy ktoś posiada źródło - program możliwy do przerobienia?
Tak... Darekk.

kkrisss
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 8 paź 2008, o 11:55
Lokalizacja: Poznań

Postautor: kkrisss » 11 mar 2009, o 21:10

Dzięki pajaczek. Każda pomoc się liczy. Widząc dłuższą nieobecność Darekk-a w tym temacie pozwoliłem sobie na bezpośredni kontakt.

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 19 mar 2009, o 14:18

Witam
Prosiłbym o pomoc ,ściągłem wzór płytki i7i.biz/kompS65.rar i nie moge wydrukować wyskalowanej płytki.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, o 16:17 przez krawy1, łącznie zmieniany 1 raz.

kkrisss
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 8 paź 2008, o 11:55
Lokalizacja: Poznań

Postautor: kkrisss » 19 mar 2009, o 16:13

Też chciałem ściągnąć i7i.biz/kompS65.rar, ale wyskakuje mi komunikat: "Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!"
Co z tym zrobić? Ryzykować?

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 19 mar 2009, o 16:17

Ja dzisiaj ściągłem i normalnie mi się ściągneło ,jak chcesz moge ci podesłać na maila.

kkrisss
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 8 paź 2008, o 11:55
Lokalizacja: Poznań

Postautor: kkrisss » 19 mar 2009, o 16:24

Jak możesz prześlij: cztery.koziolki@interia.pl

bartekdw
-
-
Posty: 5
Rejestracja: 7 paź 2008, o 16:52
Lokalizacja: PL

Postautor: bartekdw » 20 mar 2009, o 21:19

wyskakuje mi komunikat: "Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!"
firefox tak krzyczy, IE nie widzi problemów :P - tak jest u mnie

sebastianxxx
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 7 mar 2006, o 17:37
Lokalizacja: zzz

Postautor: sebastianxxx » 23 mar 2009, o 07:49

Witam
Mam do sprzedania nową płytkę drukowaną w wersji do montażu powierzchniowego. Jest to oryginalna płytka kupiona w AVT. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to proszę pisać na 6g72tt@gmail.com
Cena 20PLN

kkrisss
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 8 paź 2008, o 11:55
Lokalizacja: Poznań

Postautor: kkrisss » 26 mar 2009, o 01:00

Ja wyprowadziłem na przewodach (dł. ok. 0,5m) złącze do programowania zawierające:
- masa
- TXD
- RXD
- zwora Z1
- zwora Z1
- +12V
i wyłacznik zasilania komputerka.

Wtyczka programatora zwiera Z1, +12V zasila programator (przez stabilizator 5V) i można bez wyjmowania z samochodu zaktualizować oprogramowanie z laptopa.

Aby pozostawić ustawienia osobiste trzeba w programie w menu Configuration wybrać opcję Erase the CODE ONLY

pozdrowienia
A co z rozłączeniem wyświetlacza? Gdzieś wcześniej wyczytałem, że wyświetlacz na czas programowania ma być rozłączony. Jak ma się sprawa z LCD S65?

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 27 mar 2009, o 22:37

Witam
Mam pytanie czy można zastosować wyświetlacz od simensa CX65 o oznaczeniu LS020B8UD05.Oznaczenie jest takie same jak w S65

piotrekcrash
-
-
Posty: 25
Rejestracja: 5 paź 2006, o 17:16
Lokalizacja: Wieluń

Postautor: piotrekcrash » 12 kwie 2009, o 19:52

M65, CX65, CX70, S65 - tych modelach stosowano te same wyświetlacze

piotrekcrash
-
-
Posty: 25
Rejestracja: 5 paź 2006, o 17:16
Lokalizacja: Wieluń

Postautor: piotrekcrash » 12 kwie 2009, o 20:17

A co z rozłączeniem wyświetlacza? Gdzieś wcześniej wyczytałem, że wyświetlacz na czas programowania ma być rozłączony. Jak ma się sprawa z LCD S65?
W pierwszych wresjach odłączanie LCD miało chyba na celu zmniejszenie obciążenia na stabilizatorze które w czasie programowania było za duże, wersja z LCD S65 posiada
dużo mocniejszy stabilizator więc jego wydajność prądowa wystarczy na zaprogramowanie układu bez konieczności odpinania LCD.

kobfour
-
-
Posty: 16
Rejestracja: 1 sty 2006, o 20:17
Lokalizacja: podlasie

Postautor: kobfour » 14 kwie 2009, o 18:03

Może ktoś ma do sprzedania ADUC836 lub chce sie zamienić to prosze o kontakt

Mar57
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 10 maja 2009, o 10:40
Lokalizacja: Poznań

Postautor: Mar57 » 20 maja 2009, o 18:18

Witam

Mam pytanie- może ma ktoś to cacko już zmontowane i uruchomione ? , chętnie odkupię.

kobfour
-
-
Posty: 16
Rejestracja: 1 sty 2006, o 20:17
Lokalizacja: podlasie

Postautor: kobfour » 29 cze 2009, o 18:49

Moze ktos to ma lub montował w seicento 1.1 MPI to niech napisze na priva :599:

premek127
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 6 sie 2009, o 22:37
Lokalizacja: Zabrze

Postautor: premek127 » 6 sie 2009, o 22:47

Chętnie kupię zmontowany i uruchomiony komputer. Jeśli ktoś posiada na sprzedaż proszę o PW.

legion1349
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 27 wrz 2009, o 17:44
Lokalizacja: Katowice

Postautor: legion1349 » 27 wrz 2009, o 18:10

a czy do czterocylindrowego diesla pasował by ten komputerek?

Wróć do „Kity AVT”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości