Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Uzupelnienia do projektu "komputer samochodowy" AVT434

kkrisss
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 8 paź 2008, o 11:55
Lokalizacja: Poznań

Postautor: kkrisss » 11 mar 2009, o 13:48

Ponawiam pytanie: czy ktoś posiada źródło - program możliwy do przerobienia?

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator
Posty: 2653
Rejestracja: 24 sty 2005, o 00:39
Lokalizacja: Winny gród

Postautor: pajaczek » 11 mar 2009, o 20:14

czy ktoś posiada źródło - program możliwy do przerobienia?
Tak... Darekk.

kkrisss
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 8 paź 2008, o 11:55
Lokalizacja: Poznań

Postautor: kkrisss » 11 mar 2009, o 21:10

Dzięki pajaczek. Każda pomoc się liczy. Widząc dłuższą nieobecność Darekk-a w tym temacie pozwoliłem sobie na bezpośredni kontakt.

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 19 mar 2009, o 14:18

Witam
Prosiłbym o pomoc ,ściągłem wzór płytki i7i.biz/kompS65.rar i nie moge wydrukować wyskalowanej płytki.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, o 16:17 przez krawy1, łącznie zmieniany 1 raz.

kkrisss
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 8 paź 2008, o 11:55
Lokalizacja: Poznań

Postautor: kkrisss » 19 mar 2009, o 16:13

Też chciałem ściągnąć i7i.biz/kompS65.rar, ale wyskakuje mi komunikat: "Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!"
Co z tym zrobić? Ryzykować?

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 19 mar 2009, o 16:17

Ja dzisiaj ściągłem i normalnie mi się ściągneło ,jak chcesz moge ci podesłać na maila.

kkrisss
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 8 paź 2008, o 11:55
Lokalizacja: Poznań

Postautor: kkrisss » 19 mar 2009, o 16:24

Jak możesz prześlij: cztery.koziolki@interia.pl

bartekdw
-
-
Posty: 5
Rejestracja: 7 paź 2008, o 16:52
Lokalizacja: PL

Postautor: bartekdw » 20 mar 2009, o 21:19

wyskakuje mi komunikat: "Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!"
firefox tak krzyczy, IE nie widzi problemów :P - tak jest u mnie

sebastianxxx
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 7 mar 2006, o 17:37
Lokalizacja: zzz

Postautor: sebastianxxx » 23 mar 2009, o 07:49

Witam
Mam do sprzedania nową płytkę drukowaną w wersji do montażu powierzchniowego. Jest to oryginalna płytka kupiona w AVT. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to proszę pisać na 6g72tt@gmail.com
Cena 20PLN

kkrisss
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 8 paź 2008, o 11:55
Lokalizacja: Poznań

Postautor: kkrisss » 26 mar 2009, o 01:00

Ja wyprowadziłem na przewodach (dł. ok. 0,5m) złącze do programowania zawierające:
- masa
- TXD
- RXD
- zwora Z1
- zwora Z1
- +12V
i wyłacznik zasilania komputerka.

Wtyczka programatora zwiera Z1, +12V zasila programator (przez stabilizator 5V) i można bez wyjmowania z samochodu zaktualizować oprogramowanie z laptopa.

Aby pozostawić ustawienia osobiste trzeba w programie w menu Configuration wybrać opcję Erase the CODE ONLY

pozdrowienia
A co z rozłączeniem wyświetlacza? Gdzieś wcześniej wyczytałem, że wyświetlacz na czas programowania ma być rozłączony. Jak ma się sprawa z LCD S65?

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 27 mar 2009, o 22:37

Witam
Mam pytanie czy można zastosować wyświetlacz od simensa CX65 o oznaczeniu LS020B8UD05.Oznaczenie jest takie same jak w S65

piotrekcrash
-
-
Posty: 25
Rejestracja: 5 paź 2006, o 17:16
Lokalizacja: Wieluń

Postautor: piotrekcrash » 12 kwie 2009, o 19:52

M65, CX65, CX70, S65 - tych modelach stosowano te same wyświetlacze

piotrekcrash
-
-
Posty: 25
Rejestracja: 5 paź 2006, o 17:16
Lokalizacja: Wieluń

Postautor: piotrekcrash » 12 kwie 2009, o 20:17

A co z rozłączeniem wyświetlacza? Gdzieś wcześniej wyczytałem, że wyświetlacz na czas programowania ma być rozłączony. Jak ma się sprawa z LCD S65?
W pierwszych wresjach odłączanie LCD miało chyba na celu zmniejszenie obciążenia na stabilizatorze które w czasie programowania było za duże, wersja z LCD S65 posiada
dużo mocniejszy stabilizator więc jego wydajność prądowa wystarczy na zaprogramowanie układu bez konieczności odpinania LCD.

kobfour
-
-
Posty: 16
Rejestracja: 1 sty 2006, o 20:17
Lokalizacja: podlasie

Postautor: kobfour » 14 kwie 2009, o 18:03

Może ktoś ma do sprzedania ADUC836 lub chce sie zamienić to prosze o kontakt

Mar57
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 10 maja 2009, o 10:40
Lokalizacja: Poznań

Postautor: Mar57 » 20 maja 2009, o 18:18

Witam

Mam pytanie- może ma ktoś to cacko już zmontowane i uruchomione ? , chętnie odkupię.

kobfour
-
-
Posty: 16
Rejestracja: 1 sty 2006, o 20:17
Lokalizacja: podlasie

Postautor: kobfour » 29 cze 2009, o 18:49

Moze ktos to ma lub montował w seicento 1.1 MPI to niech napisze na priva :599:

premek127
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 6 sie 2009, o 22:37
Lokalizacja: Zabrze

Postautor: premek127 » 6 sie 2009, o 22:47

Chętnie kupię zmontowany i uruchomiony komputer. Jeśli ktoś posiada na sprzedaż proszę o PW.

legion1349
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 27 wrz 2009, o 17:44
Lokalizacja: Katowice

Postautor: legion1349 » 27 wrz 2009, o 18:10

a czy do czterocylindrowego diesla pasował by ten komputerek?

Awatar użytkownika
AndyM1972
-
-
Posty: 7
Rejestracja: 2 lip 2009, o 11:57
Lokalizacja: Koszalin
Kontaktowanie:

Postautor: AndyM1972 » 30 wrz 2009, o 16:50

Widzę brak aktywności w tym temacie, ale spróbuję :611:
To mój pierwszy post więc Witam wszystkich, którzy tu jeszcze zaglądają. Niedawno wpadłem na ten temat i " do dzieła" - (było co czytać :599: ) No i problem wystąpił podczas uruchamiania :602: Programowanie różnymi wsadami idzie bez problemu, ale przy uruchomieniu na LCD tylko podświetlenie i nic poza tym. Buzerek pika cyklicznie (czyli chyba dobrze). lcd od S65, płytka przewlekana "by fachmann" Czy ktoś pomoże szukać przyczyny kompletnemu laikowi z elektroniki.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Medicus
-
-
Posty: 316
Rejestracja: 9 paź 2007, o 22:31
Lokalizacja: Londyn

Postautor: Medicus » 30 wrz 2009, o 18:41

Podstawa to wyświetlacz o symbolu LS020B...
Trzeba też pamiętać o kondensatorze tantalowym 10µ montowanym od strony druku plusem do VDD i minusem do Reset procka.
Krytyczną sprawą jest długość przewodów, ze względu na tą niedogodność wersja przewlekana nie jest dalej rozwijana, przewody w niektórych przypadkach nie mogą być dłuższe jak 6-8cm, najlepiej stosować drut nawojowy w emalii o średnicy 0,15-0,25 zarabiając końcówki cyną.
Zwory z51 nie montować, montujemy tylko z50 do masy.
Pamiętać proszę o R-packu 4x4k7-10k przy zworach z50 i z51.
No i kolejność wyprowadzeń LCD nie pokrywa się z płytką,
łączyć LCD i PCB:
1- COM
2- RES
3- ENA
4- SCK
5- MOS
6- VDD
7- GND
8- VDD
9 i 10 to podświetlenie

PS zawalała mi się jeszcze ta płytka przewlekana,
chętnie wymienię płytkę na sam procek 836BS,
interesuje mnie tylko wymiana, nie sprzedaż

Wróć do „Kity AVT”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości