Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

komputer do tv

Moderatorzy: Jacek Bogusz, Moderatorzy

marcin1014
-
-
Posty: 61
Rejestracja: 1 lis 2007, o 12:48
Lokalizacja: z nienacka
Kontaktowanie:

komputer do tv

Postautor: marcin1014 » 28 gru 2007, o 19:29

witam mam problem a mianowicie chce podlaczyc komputer do tv specjalnie kupiłem sobie kabel chinch/svhs i podłaczylem komputer do tv ale nie wyswietla na tv obrazu :608: niewiem co jest grane prosze o pomoc

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Re: komputer do tv

Postautor: end » 29 gru 2007, o 10:44

witam mam problem a mianowicie chce podlaczyc komputer do tv specjalnie kupiłem sobie kabel chinch/svhs i podłaczylem komputer do tv ale nie wyswietla na tv obrazu :608: niewiem co jest grane prosze o pomoc
Musisz zrobić tzw. klon ekranu we właściwościach pulpitu. Poszukaj tam opcji Monitor1 i Monitor2 lub coś podobnego do tego.

marcin1014
-
-
Posty: 61
Rejestracja: 1 lis 2007, o 12:48
Lokalizacja: z nienacka
Kontaktowanie:

Postautor: marcin1014 » 29 gru 2007, o 19:47

dalej nieczaje nic takiego nie znalazlem i jak zrobic tego klona pomożesz mi krok po kroku :609: :597:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 29 gru 2007, o 23:50

Jaką masz kartę grafiki?

Zobacz też to:

http://www.benchmark.pl/r.php?file=http ... ona-1.html

marcin1014
-
-
Posty: 61
Rejestracja: 1 lis 2007, o 12:48
Lokalizacja: z nienacka
Kontaktowanie:

Postautor: marcin1014 » 30 gru 2007, o 12:35

karta grafiki radeon 9000 64mb

w zakładce ekrany nie mam mozliwosci kliknoc na ten tv trzeba jakos to uaktywnic chyba ale nie wiem jak :608:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 30 gru 2007, o 13:33

Wgraj sterowniki nowe do ATI.

marcin1014
-
-
Posty: 61
Rejestracja: 1 lis 2007, o 12:48
Lokalizacja: z nienacka
Kontaktowanie:

Postautor: marcin1014 » 31 gru 2007, o 17:02

doradzisz mi jakie i skad je wziac bo nigdzie nie moge znalezc :608:

ROM
-
-
Posty: 295
Rejestracja: 5 lis 2004, o 10:48
Lokalizacja: Poznań

Postautor: ROM » 1 sty 2008, o 12:53

Aby cokolwiek zdziałać musisz zainstalować oprócz sterowników, panel kontrolny ATI i najlepiej mieć monitor w pobliżu tv.
Tak niedopracowanego sterowania tv dawno nie widziałem (używałem kart NVidia).
Jeżeli uda Ci się w końcu uzyskać obraz, to nie miej złudzeń, że po restarcie komputera uzyskasz obraz na telewizorze :602: .Odświeżania ekranu 50Hz niestety nigdzie nie mogłem ustawić (dostępne były 47Hz i 60Hz).Chyba kanadyjczykom najwyraźniej coś się pomieszało.... :599:

marcin1014
-
-
Posty: 61
Rejestracja: 1 lis 2007, o 12:48
Lokalizacja: z nienacka
Kontaktowanie:

Postautor: marcin1014 » 1 sty 2008, o 19:45

mozesz mi podesłac jakies linki skad te stery i panel kontrolny moge sciagnoc komputer mam blisko tv :608:

moze to byc wina telewizora ze nie bedzie odtwarzac np jezeli jest stary model?? :609:

ROM
-
-
Posty: 295
Rejestracja: 5 lis 2004, o 10:48
Lokalizacja: Poznań

Postautor: ROM » 4 sty 2008, o 21:40

Sterowniki do ATI możesz pobrać na stronie firmowej link

marcin1014
-
-
Posty: 61
Rejestracja: 1 lis 2007, o 12:48
Lokalizacja: z nienacka
Kontaktowanie:

Postautor: marcin1014 » 6 sty 2008, o 17:32

ok dziękuje ale prosze cie bardzo o dokladne wskazanie ktore to bo nieznam sie zbytnio na angielskim <prosze>

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator
Posty: 2653
Rejestracja: 24 sty 2005, o 00:39
Lokalizacja: Winny gród

Postautor: pajaczek » 6 sty 2008, o 17:45

Link przeciez juz dostales, a dalej to angielskiego zbytnio znac nie musisz... tylko to jaka masz karte. Z wyjsciem TV wiec pewnie seria all-in-wonder ?? wiec wybierz system (w lewym okienku) serie (w srodkowym) i model (w prawym)... i kliknij "go" na nastepnej stronie pierwszy link to sterowniki, drugi to dodatkowe oprogramowanie.

marcin1014
-
-
Posty: 61
Rejestracja: 1 lis 2007, o 12:48
Lokalizacja: z nienacka
Kontaktowanie:

Postautor: marcin1014 » 6 sty 2008, o 18:53

o dziękuje ci bardzo sprawdze czy bedzie dzialac :608: :597:
a panel kontrolny tak jak wyzej kolega pisal to skad wzac :615: :609:

zachar100
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 15 sty 2008, o 08:25
Lokalizacja: otwock

Postautor: zachar100 » 16 sty 2008, o 07:44


Wróć do „Komputery PC, laptopy, tablety i wszelkie gadżety”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości