Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Crossainty w kawiarni

Moderatorzy: Jacek Bogusz, Moderatorzy

waldesz5
-
-
Posty: 102
Rejestracja: 6 lip 2016, o 12:17

Crossainty w kawiarni

Postautor: waldesz5 » 30 lip 2024, o 09:47

Hej , chcę do kawiarni wprowadzić Corissant . Chce je podawać na ciepło z konfiturami . Domyślam się ,że większość kawiarni które je serwuje kupuje mrożonki . Więc też pewnie tak będę robić . Powiedzcie proszę jak wygląda cały proces i jaki sprzęt potrzebuje ? Czy jest tak jak ja myślę ? Tj.
Kupuje pięć typu Turbochef
Kupuje corrisant mrożone .
Mroże .
Codziennie wyciągam ilość jaka przewiduje sprzedać .
Rozmrażanie je w jakiś sposób.
A gdy klient zamówi to podgrzewam w piecu ? Czy może się mylę ?

cezik
-
-
Posty: 599
Rejestracja: 11 lip 2016, o 13:20

Re: Crossainty w kawiarni

Postautor: cezik » 30 lip 2024, o 12:14

Kupujesz surowe mrożone i zamrożone wrzucasz do piekarnika. Rozmrożone tracą kształt.
Pieczenie, to kwestia kilku-kilkunastu minut w zwykłym piekarniku. W zależności od wielkości croissanta. Testowałam

Zerknij sobie też na stronę
https://krakowskimakaroniarz.com/akceso ... ozliwosci/

Kilka porad jak wybrać odpowiedni piekarnik na miejscu.

Wróć do „Nie(elektroniczny) Hyde Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości