Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Układ oparty o kit AVT 5196

Awatar użytkownika
rafal.220
-
-
Posty: 1274
Rejestracja: 27 paź 2012, o 15:46

Re: Układ oparty o kit AVT 5196

Postautor: rafal.220 » 17 lut 2013, o 18:26

Odnośnie tej części artykułu dotyczącej montażu to też nie czytałem, aczkolwiek uważam iż warto przezornie wspomnieć o pewnych sprawach. (Wiem to, bo w końcu na tym forum było już kilku użytkowników mających problem z uruchomieniem tego kitu )

subo
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 16 lut 2013, o 14:45

Re: Układ oparty o kit AVT 5196

Postautor: subo » 20 lut 2013, o 09:12

Stabilizator wymieniony, ścieżki sprawdzone. Usterka (chyba) naprawiona. W dwóch miejscach były uszkodzone ścieżki, ponadto całość wizualnie poprawiłem :) Napięcie zmierzyłem, jest ciut mniej niż 5V (0,4V mniej), za to przynajmniej utrzymuje się na tym poziomie, nie pulsuje i po prostu jest. Czy coś powinienem jeszcze zmienić, czy te 0,4V jest dopuszczalną wartością przy tych napięciach?

Awatar użytkownika
rafal.220
-
-
Posty: 1274
Rejestracja: 27 paź 2012, o 15:46

Re: Układ oparty o kit AVT 5196

Postautor: rafal.220 » 20 lut 2013, o 11:14

No kolego 400mV to bardzo dużo...
Nawet biorąc pod uwagę kiepskie stabilizatory z tolerancją 5% otrzymasz maksymalną odchyłkę ok. +/- 250mV

Wróć do „Kity AVT”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości