Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Kit-982 Dekoder DD i DTS

MarekET
-
-
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2004, o 19:50
Lokalizacja: Świętochłowice

Postautor: MarekET » 10 lip 2007, o 19:30

Witam . Jak widze nic się dalej nie dzieje w sprawie scalaka , nie wiem czy to wina wakacji i urlopów , czy jest stanowaczo za mało chetnych .

henry1
-
-
Posty: 59
Rejestracja: 17 paź 2005, o 19:57
Lokalizacja: Poznań

Postautor: henry1 » 15 lip 2007, o 18:49

Witam !

Mało chętnych chyba nici z tego :612:

Pzdr

MarekET
-
-
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2004, o 19:50
Lokalizacja: Świętochłowice

Postautor: MarekET » 15 lip 2007, o 19:01

No to wileka szkoda a tym bardziej za AVT Korporacja nic nie robi w tej sprawie , niech się wypchaja z taka polityką . NIE CHCE WIECEJ SZTUKI DLA SZTUKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! , CHCĘ KIT 982 B , A NIE SAMEGO PROCESORA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2007, o 15:25 przez MarekET, łącznie zmieniany 1 raz.

henry1
-
-
Posty: 59
Rejestracja: 17 paź 2005, o 19:57
Lokalizacja: Poznań

Postautor: henry1 » 15 lip 2007, o 23:36

Witam !

Podobno cierpliwi będą nagrodzeni .
Tylko nie wiem czy za tego żywota. :629:

Pzdr

czosnekltd
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 27 lut 2006, o 12:20
Lokalizacja: elbląg

Postautor: czosnekltd » 16 sie 2007, o 07:02

Witam !
Czy ktos może ma jakieś optymistyczne wieści na temat dostępności w Polsce układu STA310?

Popieram MarkaET.

pozdr

ps: wysłałem list do redakcji EP z pytaniem o wersję "B" kitu. Zobaczymy czy i kiedy coś odpiszą
EDIT: redaktor naczelny EP p.Piotr Zbysiński odpisał że przekazał sprawę działowi handlowemu. pożyjemy zobaczymy :)

czosnekltd
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 27 lut 2006, o 12:20
Lokalizacja: elbląg

Postautor: czosnekltd » 6 wrz 2007, o 10:07

SERWIS AVT odpisał:
> Niestety nie przewidujemy wprowadzenia do sprzedaży kitu AVT982 w wersji B
>
> Pozdrawiam AVT

wygarnąłem im troszkę:
Witam
Powiem szczerze, to czuje się nabity w butelkę. Kupiłem 3 kolejne numery Państwa czasopisma, po to tylko żeby sobie poczytać że ktoś z Państwa współpracowników/autorów projektów wyprodukował fajne urządzenie (mowa o dekoderze -kit AVT982) za co mu chwała.
Ale w sumie to bez sensu pisać w czasopiśmie o rzeczach których potem nie można zbudować w Polsce bo nie można dostać części.
Równie dobrze możecie Państwo zacząć pisać o wahadłowcach kosmicznych i podróżach na Marsa, bo to również w polskich warunkach jest opowieścią w stylu science-fiction.

przepraszam z góry za ostry ton mojego listu ale jak pisałem na wstępie czuję się wystrychnięty na dudka (na forum ep jest nas jeszcze kilku)

pozdrawiam
tomasz chomczyk
(wystrychnięty na dudka hobbysta elektronik)

ps: wracając do kitu w wersji A+ to myślę ze możecie go wycofać z oferty skoro i tak nikt go nie będzie używał :(

tomek_j
-
-
Posty: 264
Rejestracja: 14 sty 2004, o 09:06

Postautor: tomek_j » 6 wrz 2007, o 14:56

Hi Guys
I have a stock of STA310's arriving in a few weeks
I will have approx 20 avail for sale at $15.00 USD each + shipping from Australia if you are interested in them please let me know

Cheers
Brett

to jest oferta - niewiem czy aktualna z diyaudio.com
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1292204

trzeba byc userem i mozna napisac na Priv
Pzdr
T.

MarekET
-
-
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2004, o 19:50
Lokalizacja: Świętochłowice

Postautor: MarekET » 6 wrz 2007, o 18:12

Witam .
Jak widze tomek_j podał informacje o procesorze , że go można zdobyć gdzieś w australii . Jak nic bedzie płatne przez internet , przelewem z konta , i to znowu problem . Chyba nie ma co się denerwować tylko odłożyć kase na jakiś firmowy sprzęt , a EP niech sobie pisze o budowie promu kosmicznego jak to napisał wcześniej Czosnekltd .

tomek_j
-
-
Posty: 264
Rejestracja: 14 sty 2004, o 09:06

Postautor: tomek_j » 6 wrz 2007, o 20:05

Witam .
Jak widze tomek_j podał informacje o procesorze , że go można zdobyć gdzieś w australii . Jak nic bedzie płatne przez internet , przelewem z konta , i to znowu problem . Chyba nie ma co się denerwować tylko odłożyć kase na jakiś firmowy sprzęt , a EP niech sobie pisze o budowie promu kosmicznego jak to napisał wcześniej Czosnekltd .
Nie chciałbym za bardzo polemizowć z takimi opiniami, ale
1. poddałem pomysł żeby zorganizowac listę chętnych na scalaczki - pomysła umarł, bo chętnych było trzech
2. Podałem namiar na gościa, który ma i chciałby sprzedać i może wysłać 15$ to nie za duzo - niedobrze bo gośc jest w Australi i trzeba płacić przez Internet, łeeee. BTW czy ktoś się zapytał czy mozna do niego wysłać cash w kopercie? Robi tak wielu, a ryzyko takie samo jak przedpłata pay pall

Układ jest trudny do zdobycia, ale nie jest to niemożliwe. Za takim podejściem niewiele sie zdziała. AVT pewnie dla 3, 4 chętnych nie kupi 50 sztuk, bo potem co dalej?
Oczywiście sprzęt mozna kupić, a w zasadzie wszsytko mozna kupić taniej niz wykonane DIY

czosnekltd
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 27 lut 2006, o 12:20
Lokalizacja: elbląg

Postautor: czosnekltd » 12 wrz 2007, o 13:57

a CZY KTOś WIE GDZIE MOZNA DOSTAć OPA2106 i PCM1680?

henry1
-
-
Posty: 59
Rejestracja: 17 paź 2005, o 19:57
Lokalizacja: Poznań

Postautor: henry1 » 12 wrz 2007, o 15:11

a CZY KTOś WIE GDZIE MOZNA DOSTAć OPA2106 i PCM1680?


A STA310 już masz? :609:
W TME sprawdzałeś ?
Może mają.

Pzdr

czosnekltd
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 27 lut 2006, o 12:20
Lokalizacja: elbląg

Postautor: czosnekltd » 13 wrz 2007, o 06:09

będę wiedział niedługo ............ na 75% może będę miał :) ale nie chce zapeszać.......ale jak sie okazuje z w/w układami też jest problem :(

czosnekltd
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 27 lut 2006, o 12:20
Lokalizacja: elbląg

Postautor: czosnekltd » 13 wrz 2007, o 07:48

omyłkę mają , bo w opisie jest napisane OPA2604 a na schemacie i w zestawieniu elementów OPA2106.

czosnekltd
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 27 lut 2006, o 12:20
Lokalizacja: elbląg

Postautor: czosnekltd » 20 wrz 2007, o 08:27

No koledzy może nie bedzie tak żle......
układ STA310 mam już w szufladzie .....wyszło 50 zł za 2 sztuki z dostawą do domu.
zamówienie na PCM1680 jest w trakcie realizacji około 2euro/szt +kurier.(tylko tu jest pewna kłopotliwość bo trzeba to zamawiać na jakąś firmę/faktura VAT/)
co do układów OPA to można zastosować zamienniki npOPA2604 OPA2134 dostępne np w TME
(OPA2134 jest 2x tańszy od 2604 ale co ciekawe ma zniekształcenia nieliniowe o rząd mniejsze)
Jak ktoś jest zainteresowany to mogę podać kontakty na dostawców.

pozdrawiam

tomek_j
-
-
Posty: 264
Rejestracja: 14 sty 2004, o 09:06

Postautor: tomek_j » 20 wrz 2007, o 18:14

No koledzy może nie bedzie tak żle......
układ STA310 mam już w szufladzie .....wyszło 50 zł za 2 sztuki z dostawą do domu.
zamówienie na PCM1680 jest w trakcie realizacji około 2euro/szt +kurier.(tylko tu jest pewna kłopotliwość bo trzeba to zamawiać na jakąś firmę/faktura VAT/)
co do układów OPA to można zastosować zamienniki npOPA2604 OPA2134 dostępne np w TME
(OPA2134 jest 2x tańszy od 2604 ale co ciekawe ma zniekształcenia nieliniowe o rząd mniejsze)
Jak ktoś jest zainteresowany to mogę podać kontakty na dostawców.

pozdrawiam
pozostaje jescze wyświetlacz sterowany przez RS'a BA66 (chyba )

henry1
-
-
Posty: 59
Rejestracja: 17 paź 2005, o 19:57
Lokalizacja: Poznań

Postautor: henry1 » 20 wrz 2007, o 18:59

pozostaje jescze wyświetlacz sterowany przez RS'a BA66 (chyba )

Witam !
A nie można go zastąpić LCD 4x20 sterowanym przez RS ?
Pewnie łatwiej kupić i może trochę taniej .
Pzdr

czosnekltd
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 27 lut 2006, o 12:20
Lokalizacja: elbląg

Postautor: czosnekltd » 21 wrz 2007, o 06:44

W opisie jest także wyjscie na wyświetlacz na standardowym HD47780........i tylko modlić sie że będzie działało.......bo tak mi wychodzi z kontekstu.

henry1
-
-
Posty: 59
Rejestracja: 17 paź 2005, o 19:57
Lokalizacja: Poznań

Postautor: henry1 » 22 wrz 2007, o 19:37

Witam !

Z opisu wynika że taki wyświetlacz można podłączyć a nawet to maleństwo od Nokii. :601:
Pzdr

czosnekltd
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 27 lut 2006, o 12:20
Lokalizacja: elbląg

Postautor: czosnekltd » 26 wrz 2007, o 13:27

Witam
czy ktoś ma pomysł na nieskomplikowany generator 25MHz?

radzio
Moderator
Moderator
Posty: 967
Rejestracja: 13 maja 2003, o 10:33
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 26 wrz 2007, o 13:42

50MHz z tego podzielic przez 2?

Wróć do „Kity AVT”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości