Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Kit-982 Dekoder DD i DTS

MarekET
-
-
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2004, o 19:50
Lokalizacja: Świętochłowice

Kit-982 Dekoder DD i DTS

Postautor: MarekET » 15 maja 2007, o 17:00

Witam . No i stało się , jest to czego szukałem i na co czekałem od dawna , i nasuwają się pierwsze pytania .
1- Czy bedą oferowane strategiczne układy do tego kitu , lub po przez redakcje bedzie duża pomoc w zdobyci takowych układów .
2- No i oczywiście czy bedzie oferowany kit w wersji "B" .
Jeśli miałby to być układ zaprojektowany jako sztuka dla sztuki , to istnienie czegoś takiego jak Elektronika Praktyczna nie ma sensu , wygladało by to na robienie z ludzi naiwnych głupków .

tomek_j
-
-
Posty: 264
Rejestracja: 14 sty 2004, o 09:06

Re: Kit-982 Dekoder DD i DTS

Postautor: tomek_j » 16 maja 2007, o 07:47

Witam . No i stało się , jest to czego szukałem i na co czekałem od dawna , i nasuwają się pierwsze pytania .
..........
Jeśli miałby to być układ zaprojektowany jako sztuka dla sztuki , to istnienie czegoś takiego jak Elektronika Praktyczna nie ma sensu , wygladało by to na robienie z ludzi naiwnych głupków .
co rozumiesz przez sztuka dla sztuki?
Znam wielu ludzi (diyaudio.com) ktorzy maja sta310 i nie moga sobie z nim poradzić. Dostajesz tutaj kompletną działającą aplikację z wartościami elementów i co wazne z softem sterujacym. Otworz dostępna w necie dokumentacje scalaczka a zobaczysz ze nie ma tam nawet wartości elementów filtrów PLL nie mowiac juz o adresach slave I2C. A moze wyczytasz z niej sekwencje inicjujace, programowanie układów PLL, incjowanie dekoderów DD lub DTS itd ? .
Nie moge sie wypowiadac na temat zaopatrzenia, ale insynuacje o robieniu głupka z kogokolwiek przy okazji tego projektu to chyba lekka przesada.

MarekET
-
-
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2004, o 19:50
Lokalizacja: Świętochłowice

Postautor: MarekET » 16 maja 2007, o 14:53

Witam .
Sztuka dla sztuki - znaczy kit który niby jest w ofercie w faktycznie go nie ma , co najwyżej płytka i jakiś procesor , zdobycie najważnieszych układów dla nie wtajemniczonego amatora jest niewykonalne . A więc sztuka dla sztuki pokazaliśmy że możemy ale nie dostaniecie tego . A co do robinia głupka to chodziło mi o to że tego typu czasopisma są przeznaczone raczej dla pasjonatów elektronicznych którzy nie koniecznie zajmują sie elektroniką zawodowo i jak sie tworzy coś dla kogoś to również powinno się mu ułatwić zdobycie strategicznych układów inaczej szkoda czasu jaki sie poświęciło temu projektowi .

hessus
-
-
Posty: 12
Rejestracja: 9 mar 2007, o 13:06
Lokalizacja: poznań

Postautor: hessus » 16 maja 2007, o 17:45

onet.pl zwraca ze w firmie proton.com.pl maja sta310, tylko ilosci chyba hurtowe (minimum10 sztuk), jutro bede sie dowiadywal po ile za sztuke :). Moze jakby sie pozbieralo z 10 chlopa to daloby sie zamowic u nich te kostki.

tomek_j
-
-
Posty: 264
Rejestracja: 14 sty 2004, o 09:06

Postautor: tomek_j » 16 maja 2007, o 20:40

Witam .
Sztuka dla sztuki - znaczy kit który niby jest w ofercie w faktycznie go nie ma , co najwyżej płytka i jakiś procesor ,
ok jak Ci daję STA310 a Ty sobie sam zrobisz płytkę i JAKIŚ procesor. W zasadzie przy takim podejściu dalsza dyskusja nie bardzo ma sens. Zdobedziesz dekoder i bedziesz płakał że nie ma przetwornika, albo jakiegoś opornika.
A moze jak kolega Hessus ruszyć conieco i poszukać......

MarekET
-
-
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2004, o 19:50
Lokalizacja: Świętochłowice

Postautor: MarekET » 16 maja 2007, o 21:18

Tomek czytaj co napisane a nie miedzy wierszami piszesz jak jakiś dzieciak , nic mi nie dawaj ja chce ten kit w wersji B, nie mam nic przeciw samemu projektowi i człowiekowi który nad nim pracował chodzi mi o to że sam czekałem na ten projekt od dawna a teraz projekt jest a redakcja proponuje mi tylko procesor sterujący ( AŻ PROCESOR STERUJĄCY żeby nie było znowu jakieś ale , udeżam głową o podłoge w tym momecie pisząc to na część człowieka który pracował nad programem ), płytke a nie cały kit w wersji B . Chwała człowiekowi który pracowała nad tym projektem , miałem kiedyś można powiedzieć kupiony dekoder firmy Creative DDTS - 100, a można powiedzieć że kupiony z tego powodu że firma która mi go wysłała wykożystała firme kurierską zamiast poczty , a kurier jak to człowiek miał gdzieś dostarczenie mi tej przesyłki w czasie jaki mi pasował do odebrania i było po dekoderze potem ten sprzet znikł z ofert sklepów bo zaprzestano jago produkcji . No i miałbym możliwość zbudowania dokodera przynajmniej DD i DTS , a tu wychodzi że nic z tego moge sobie tylko podziwiac bardzo dobrze zrobioną płytke i procesor sterujący , a to nie bedzie grało , więc troche mało jak dla mnie . Moge też sobie kupić jakiś normalny sprzęt w sklepie , ale nie chce taki mam kaprys .

tomek_j
-
-
Posty: 264
Rejestracja: 14 sty 2004, o 09:06

Postautor: tomek_j » 17 maja 2007, o 07:07

Tomek czytaj co napisane a nie miedzy wierszami piszesz jak jakiś dzieciak , nic mi nie dawaj ja chce ten kit w wersji B, nie mam nic przeciw samemu projektowi i człowiekowi który nad nim pracował chodzi mi o to że sam czekałem na ten projekt od dawna a teraz projekt jest a redakcja proponuje mi tylko procesor sterujący ( AŻ PROCESOR STERUJĄCY żeby nie było znowu jakieś ale , udeżam głową o podłoge w tym momecie pisząc to na część człowieka który pracował nad programem ), płytke a nie cały kit w wersji B . Chwała człowiekowi który pracowała nad tym projektem , miałem kiedyś można powiedzieć kupiony dekoder firmy Creative DDTS - 100, a można powiedzieć że kupiony z tego powodu że firma która mi go wysłała wykożystała firme kurierską zamiast poczty , a kurier jak to człowiek miał gdzieś dostarczenie mi tej przesyłki w czasie jaki mi pasował do odebrania i było po dekoderze potem ten sprzet znikł z ofert sklepów bo zaprzestano jago produkcji . No i miałbym możliwość zbudowania dokodera przynajmniej DD i DTS , a tu wychodzi że nic z tego moge sobie tylko podziwiac bardzo dobrze zrobioną płytke i procesor sterujący , a to nie bedzie grało , więc troche mało jak dla mnie . Moge też sobie kupić jakiś normalny sprzęt w sklepie , ale nie chce taki mam kaprys .
OK !
Pzdr
T.

hessus
-
-
Posty: 12
Rejestracja: 9 mar 2007, o 13:06
Lokalizacja: poznań

Postautor: hessus » 17 maja 2007, o 14:06

niestety chyba jedyna firma jaka ma w ofercie w polsce sta310 proton.com.pl poinformowała ze mogą sprwoadzić ale w ilościach co najmniej 90 sztuk :(, chyba tylko pozostają więc jakieś kontakty zagraniczne niestety.

MarekET
-
-
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2004, o 19:50
Lokalizacja: Świętochłowice

Postautor: MarekET » 17 maja 2007, o 15:39

Witam .
Wiedziałem o tym że ta firma nie ma tych układów sprawdziłem wczesniej , i dlatego tyle pyszcze na temat kitów jako sztuka dla sztuki . Jak nic pozostaje tylko pośrednictwo AVT , powinni się w tym temacie wykazać jak można sprowadzić 90 sztuk to chyba mogą sie na coś takie szarpnąć , to niestety nie dla zwykłego szaraka zamującego się po amatorsku elektroniką .
Może by sie ktoś z firmy tu też wypowiedział na ten temat .

henry1
-
-
Posty: 59
Rejestracja: 17 paź 2005, o 19:57
Lokalizacja: Poznań

Postautor: henry1 » 16 cze 2007, o 07:10

Czyli marne szanse na zlutowanie tego kitu.
AVT mogłoby do płytki z zaprogramowanym procesorem
dołączyć tego scalaka korygując odpowiednio cenę kitu AVT982
Ale to tylko moje prywatne marzenia. :606:
Pzdr

1g23
-
-
Posty: 46
Rejestracja: 13 lut 2004, o 19:09
Lokalizacja: Wilkowice
Kontaktowanie:

Postautor: 1g23 » 18 cze 2007, o 12:13

Mam ptyanie ile w firmie PROTON chcą za ten scakak przy zamówieniu 90 szt. może bym sie szarpnoł :)

MarekK
-
-
Posty: 125
Rejestracja: 9 lis 2004, o 12:13
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: MarekK » 19 cze 2007, o 11:42

Na ich stronie jest podane, że Stan Magazynu = 0 , Minimalne zamówienie = 10 sztuk (za nie 90 jak ktoś podał), ceny brak. Jakbyś się szarpnął na 10 sztuk, to może jedną bym odkupił. Według mnie AVT powinno kupić te układy i sprzedawać razem z płytką.

Marek

1g23
-
-
Posty: 46
Rejestracja: 13 lut 2004, o 19:09
Lokalizacja: Wilkowice
Kontaktowanie:

Postautor: 1g23 » 19 cze 2007, o 14:58

Dzwoniłem do firmy proton i faktycznie trzeba zamówić 90szt. ale dogadałem sie z gościem i sprubuje zamówić mniejszą ilość, odpowieć ma mi posłać mailem zobaczymy co z tego wyjdzie. A ile było by chątnych na zakup tego scalaka? cena około 100zł.

MarekET
-
-
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2004, o 19:50
Lokalizacja: Świętochłowice

Postautor: MarekET » 20 cze 2007, o 06:28

Witam.
Ja bym był napewno za taka cenne chetny szkoda ze się tym nie chce zająć ktoś z AVT , a musi sie brac osoba przwatna .

tomek_j
-
-
Posty: 264
Rejestracja: 14 sty 2004, o 09:06

Postautor: tomek_j » 20 cze 2007, o 08:02

Witam.
Ja bym był napewno za taka cenne chetny szkoda ze się tym nie chce zająć ktoś z AVT , a musi sie brac osoba przwatna .
to ja mam propozycje - tak robia ludzie na forum audiostereo
wpisujcie w tym watku swoje nicki z ilością sztuk - kazdy nastepny wpis kopiuje porzedni z dodaniem swojego nicka w ten sposób powstanie lista chetnych z ilościa sztuk i mozna oszacowac rzeczywiste zaintereowane a nie wirtualne. Cena scalaka jest spora 100PLN (netto?) i wpisy muszą byc przemyślane.

np
MarekET....szt
1g23......szt
henry1....szt

itd

MarekET
-
-
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2004, o 19:50
Lokalizacja: Świętochłowice

Postautor: MarekET » 20 cze 2007, o 21:47

OK to ja jako pierwszy sie mejduje :
MarekET - 1 szt

1g23
-
-
Posty: 46
Rejestracja: 13 lut 2004, o 19:09
Lokalizacja: Wilkowice
Kontaktowanie:

Postautor: 1g23 » 21 cze 2007, o 12:36

Dostałem oferte z protonu jest możliwość zamównienia mniejszej ilości, jeśli znajdzie sie około 8 osób to zamówie, cena za scalak to 100zł brutto czas oczekiwania 21-28 dni. Teraz prosze się określić kto i jakie ilości chce wtedy zamówie.

MarekET
-
-
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2004, o 19:50
Lokalizacja: Świętochłowice

Postautor: MarekET » 21 cze 2007, o 12:38

MarekET - 1 sztuka

1g23
-
-
Posty: 46
Rejestracja: 13 lut 2004, o 19:09
Lokalizacja: Wilkowice
Kontaktowanie:

Postautor: 1g23 » 21 cze 2007, o 12:38

Dostałem oferte z protonu jest możliwość zamównienia mniejszej ilości, jeśli znajdzie sie około 8 osób to zamówie, cena za scalak to 100zł brutto zależy od kursu dolara, czas oczekiwania 21-28 dni. Teraz prosze się określić kto i jakie ilości chce wtedy zamówie.

henry1
-
-
Posty: 59
Rejestracja: 17 paź 2005, o 19:57
Lokalizacja: Poznań

Postautor: henry1 » 24 cze 2007, o 22:10

henry1 - 2(dwie)sztuki
:607: Pzdr

Wróć do „Kity AVT”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 14 gości