Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Pomysł na zmiany w ofercie AVT, PCB również bez zapr. uP

Czy uważasz, że w ofercie AVT powinny być dostępne same płytki PCB (zestawy "A") również w opcji bez zaprogramowanego mikrokontrolera?

TAK
10
100%
NIE
0
Brak głosów
 
Liczba głosów: 10
obiektywniak
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 12 sty 2007, o 21:08
Lokalizacja: z miasta :]

Pomysł na zmiany w ofercie AVT, PCB również bez zapr. uP

Postautor: obiektywniak » 12 sty 2007, o 21:25

Mam propozycję otwarcia ankiety na temat:

Czy uważasz, że w ofercie AVT powinny być dostępne same płytki PCB (zestawy "A") również w opcji bez zaprogramowanego mikrokontrolera? TAK / NIE.

Moje zdanie na ten temat: uważam, że AVT nie powinno zmuszać klienta do nabycia zaprogramowanego mikrokontrolera, jeśli ten chce kupić tylko płytkę.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 13 sty 2007, o 11:41

Nie wiem czy to w ogóle coś da... czy AVT to w ogóle zauważy...
To otwieraj ankietę - chyba możesz?

obiektywniak
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 12 sty 2007, o 21:08
Lokalizacja: z miasta :]

Postautor: obiektywniak » 13 sty 2007, o 17:45

Nie wiem czy to w ogóle coś da... czy AVT to w ogóle zauważy...
To otwieraj ankietę - chyba możesz?
Ja nie mam takich uprawnień ale ty chyba masz, bo jesteś moderatorem.
Czy mógłbyś otworzyć ankietę którą zaproponowałem?

McKEE
-
-
Posty: 186
Rejestracja: 7 cze 2004, o 10:02
Lokalizacja: Gniewkowo_Toruń

Postautor: McKEE » 14 sty 2007, o 04:48

Problem z zakupem płytki z mikrokontrolerem jest raczej szerszy, po pierwsze zawsze mogą powiedzieć że kupujesz soft który jest w procku a nie samego procka.
Po drugie ja osobiście wolałbym zakup jako kitu A+ płytki z dołączonym kodem źródłowym tego co jest w procku, co daje możliwość ew. późniejszych zmian i adaptacji . Mam kilka takich zdechłych projektów AVT, które z powodów niemożności zmian w kodzie zbierają kurz na półkach.
Niestety wielu autorów naszej EP "kisi" kody w zaciszu swoich twardzieli zamiast udostępnić je zgłodniałym hobbystom za przystępną cenę. :569: Tak że mój głos jest gdzieś pośrodku kit A+kod, procka sam se kupie. :mrgreen:

Piotr
Moderator
Moderator
Posty: 468
Rejestracja: 14 lut 2003, o 13:53
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Piotr » 14 sty 2007, o 13:31

Witam!
Zrodel w dajacej sie przewidziec przyszlosci nie bedziemy udostepniac, powody wyjasnialem kilkanascie razy na lamach EP.
Sprawe zakupu plytek przekaze do DH, raczej nie bedzie problemu.
Pzdr
PZb

obiektywniak
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 12 sty 2007, o 21:08
Lokalizacja: z miasta :]

Postautor: obiektywniak » 14 sty 2007, o 15:05

Witam!
Zrodel w dajacej sie przewidziec przyszlosci nie bedziemy udostepniac, powody wyjasnialem kilkanascie razy na lamach EP.
Istnieje lub istniało wiele projektów do których źródła były dostępne. Te "zastrzeżone" mogę policzyć na palcach jednej ręki :)

Na forum http://elportal.pl/forum/viewtopic.php?p=25245 dyskutowaliśmy sobie właśnie przykład Pecela i wyszło nam że samo programowanie w AVT kosztuje 40 PLN.
Sprawe zakupu plytek przekaze do DH, raczej nie bedzie problemu.
Najważniejsze jest to, aby www.sklep.avt.com.pl został jak najszybciej zmodyfikowany i udostępniał opcję zakupu płytek baz zaprogramowanego uP. :)

Serwis
Moderator
Moderator
Posty: 62
Rejestracja: 17 mar 2003, o 11:50
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Serwis » 15 sty 2007, o 12:43

Witam
Wszystkie płytki, które są oferowane z zaprogramowanym układem, można nabyć w postaci samej płytki kontaktując się bezpośrednio z Działem Handlowym AVT: handlowy@avt.com.pl
Większość kodów wynikowych jest udostępniona - jeśli z czymś jest problem można kontaktować sie tutaj: serwis@avt.pl
Jeżeli ktoś nabył płytkę, posiada procesor a nie posiada programatora - może przysłać procka a my go zaprogramujemy w większości przypadków GRATIS (wcześniej proszę o kontakt: serwis@avt.pl)

P.S.
Nikt nikogo do niczego nie zmusza, wystarczy zapytać.

obiektywniak
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 12 sty 2007, o 21:08
Lokalizacja: z miasta :]

Postautor: obiektywniak » 19 sty 2007, o 12:17

A jednak skle internetowy www.sklep.avt.com.pl dalej nie udostępnia płytek bez zaprogramowanego uP :605:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 19 sty 2007, o 12:48

A jednak skle internetowy www.sklep.avt.com.pl dalej nie udostępnia płytek bez zaprogramowanego uP :605:
Bo Tobie się wydaje, że to wszystko jest na pstryknięcie palcem...

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator
Posty: 2653
Rejestracja: 24 sty 2005, o 00:39
Lokalizacja: Winny gród

Postautor: pajaczek » 20 sty 2007, o 17:37

A jednak skle internetowy www.sklep.avt.com.pl dalej nie udostępnia płytek bez zaprogramowanego uP :605:
Ujolbym to inaczej. sklep internetowy udostepnia, tylko nie publikuje (narazie?) pelnej oferty.

Przeciez Serwis Ci napisal, ze mozesz kupic, tylko sie z nimi skontaktuj mailem.

Wróć do „Kity AVT”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości