Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

AVT-927 Uniwersalny interfejs internetowy - Droga Redakcjo!:

filip_gd
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 21 maja 2005, o 22:31
Lokalizacja: GDYNIA
Kontaktowanie:

AVT-927 Uniwersalny interfejs internetowy - Droga Redakcjo!:

Postautor: filip_gd » 9 maja 2006, o 21:43

Witam
Odebrałem właśnie płytkę z AVT z w/w kitem
Na waszej stronie nie ma jednak umieszczonej dokumentacji, hexów i plików dot. tego kitu.
Czy naprawdę czytelnicy muszą prosić się o tak skromny ruch jak wrzucenie tego na serwer i podanie linku.
Z góry dziekuję za odpowiedź... a najlepiej umieszczenie tych plików

a_antoniak
-
-
Posty: 651
Rejestracja: 13 sty 2005, o 18:38
Lokalizacja: Krasnystaw
Kontaktowanie:

Re: AVT-927 Uniwersalny interfejs internetowy - Droga Redakc

Postautor: a_antoniak » 9 maja 2006, o 22:31

Na waszej stronie nie ma jednak umieszczonej dokumentacji, hexów i plików dot. tego kitu.
A do autora napisales? Strona EP jest nierychliwa, ale zawsze mozna poprosic autora (do mnie ludzie tez pisza w tych sprawach i dostaja materialy).

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 9 maja 2006, o 23:30

Czy to jest to? bo niby miało być na CD EP 5/2006

Jurek Szczesiul
-
-
Posty: 175
Rejestracja: 10 paź 2003, o 20:44
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Re: AVT-927 Uniwersalny interfejs internetowy - Droga Redakc

Postautor: Jurek Szczesiul » 10 maja 2006, o 06:39

(do mnie ludzie tez pisza w tych sprawach i dostaja materialy).
Tak przy okazji : GRATULACJE ! za fajny projekt i sukcesy w challenge'u .

!!

Pozdrowienia Jurek S.

tomek_j
-
-
Posty: 264
Rejestracja: 14 sty 2004, o 09:06

Re: AVT-927 Uniwersalny interfejs internetowy - Droga Redakc

Postautor: tomek_j » 10 maja 2006, o 07:23

Tak przy okazji : GRATULACJE ! za fajny projekt i sukcesy w challenge'u !!
Pozdrowienia Jurek S.
Tez sie dołaczam - GRATULACJE Arku :)

C

a_antoniak
-
-
Posty: 651
Rejestracja: 13 sty 2005, o 18:38
Lokalizacja: Krasnystaw
Kontaktowanie:

Postautor: a_antoniak » 10 maja 2006, o 07:58

Dziekuje serdecznie!! :572:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 10 maja 2006, o 08:18

Dziekuje serdecznie!! :572:
Mogę?

Gratulacje Arku! :mrgreen:

a_antoniak
-
-
Posty: 651
Rejestracja: 13 sty 2005, o 18:38
Lokalizacja: Krasnystaw
Kontaktowanie:

Postautor: a_antoniak » 10 maja 2006, o 08:27

No juz przestancie, bo zaraz sie rozplyne... :) Dzieki jeszcze raz!!!!!! :)

filip_gd
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 21 maja 2005, o 22:31
Lokalizacja: GDYNIA
Kontaktowanie:

Postautor: filip_gd » 10 maja 2006, o 16:30

I jeszcze jedno pytanie.
Na płytce jest miejsce na PCF8574 jednak w przykładowych programach z tego co widziałem w ep brak jego obsługi.
Dwa porty w takim rozwiniętym urządzeniu to moim zdaniem ciut mało.
Niestety nie umiem programować PICów i wątpię abym był w stanie napisać program do obsługi tego czy ktoś mógłby mi pomóc? Np. dostarczyć taki wsad do PICa
Z góry dziękuję i gratuluję udanego projektu

Awatar użytkownika
asterix99
-
-
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2005, o 11:44
Lokalizacja: warszawa

Postautor: asterix99 » 19 maja 2006, o 18:29

Właśnie popełniłem to urządzenie i nawet ruszyło "od kopa".
Spróbuję zamienić wejście analogowe na 1-wire bo przydałby się pomiar temperatury zamiast napięcia.
Czy po zastosowaniu pamięci 24c512, będzie "do dyspozycji" będzie wtedy 2x więcej pamięci na zawartość strony?
Sterownik zamierzam wykorzystać jako nadzorcę do akwarium.

leku
-
-
Posty: 3
Rejestracja: 21 maja 2006, o 10:18
Lokalizacja: jkjk

Re: AVT-927 Uniwersalny interfejs internetowy - Droga Redakc

Postautor: leku » 21 maja 2006, o 10:40

Na waszej stronie nie ma jednak umieszczonej dokumentacji, hexów i plików dot. tego kitu.
A do autora napisales? Strona EP jest nierychliwa, ale zawsze mozna poprosic autora (do mnie ludzie tez pisza w tych sprawach i dostaja materialy).
A ja naiwny napisałem. Autor milczy jak grób :(

[ Dodano: 21-05-2006, 10:43 ]
Właśnie popełniłem to urządzenie i nawet ruszyło "od kopa".
Spróbuję zamienić wejście analogowe na 1-wire bo przydałby się pomiar temperatury zamiast napięcia.
Czy po zastosowaniu pamięci 24c512, będzie "do dyspozycji" będzie wtedy 2x więcej pamięci na zawartość strony?
Sterownik zamierzam wykorzystać jako nadzorcę do akwarium.
Czy mogę liczyć na udostępnienie wsadu do tego kitu ?

Awatar użytkownika
asterix99
-
-
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2005, o 11:44
Lokalizacja: warszawa

Postautor: asterix99 » 22 cze 2006, o 20:04

Układ jest powtarzalny.
Druga złożona sztuka też nie robiła oporów przy uruchomieniu.
Czy ktoś już myślał o dołożeniu 1wire?

leku
-
-
Posty: 3
Rejestracja: 21 maja 2006, o 10:18
Lokalizacja: jkjk

Postautor: leku » 25 cze 2006, o 20:22

Układ jest powtarzalny.
Druga złożona sztuka też nie robiła oporów przy uruchomieniu.
Czy ktoś już myślał o dołożeniu 1wire?
Może autor projektu ? Tylko On tu chyba nie zagląda :(

McKEE
-
-
Posty: 186
Rejestracja: 7 cze 2004, o 10:02
Lokalizacja: Gniewkowo_Toruń

Uruchamianie AVT-927

Postautor: McKEE » 14 paź 2006, o 08:36

Witam, jak powinny się zachowywać diody D2 i D3 po włączeniu zasilania ? U mnie obie świecą się cały czas, procek prawidłowo komunikuje się przez terminal z PCtem, po podłączeniu do routera, ledy w routerze migają cały czas. Szukam zwarcia lub nieprwidłowości ale na razie wszystko wygląda prawidłowo. :mrgreen:
Dzięki za podpowidź

diodak_
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 27 lis 2005, o 13:57
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: diodak_ » 6 kwie 2010, o 20:12

Witam,
Mam problem z tym zestawem, niby wszystko działa dobrze-tzn. układ komunikuje sie z PC a karta otrzymuje adres IP z DHCP. Problem pojawia sie gdy zmienie ustawienia na stały adres(wyłączę dhcp i ustawie staly adres). Przy tych ustawieniach układ nie jest widoczny prze siec eth. DHCP nie działa wtedy ale tez ustawiony wczesniej adres tez nie jest widoczny.
Prosze o pomoc
Pozdrawiam

Wróć do „Kity AVT”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości