Ok z tym że obsługa takiego wyświetlacza zżera dużo pamięci, i w przypadku bardziej rozbudowanych algorytmów wymagana jest pamięć zewnętrzna do wyświetlanej grafiki.Poza tym nie wiem jak Ty, ale ja mam gotowy schemat minikomputerka oparty o atmegę 32.
Ale po co chcesz liczyć te sekundy? (po prostu zbierasz informację z wtrysków i sumujesz spodziewane dawki paliwa + korekcja )Dobra, czyli mogę pominąć zazębianie sie przerwać, ale jak myślicie, czy przerwanie sekundowe może być przerywane przez przerwanie od wtryskiwacza, czy któreś z nich powinno mieć wyższy priorytet i nie być przerywane?
Jeśli układ jest bardziej złożony, to po prostu musisz wziąć pod uwagę to, od czego jest zależna ilość wtryskiwanej dawki paliwa. (przystosowanie logiki pomiarowej do badanego obiektu )
Zgadza się, z tym że ja nie jestem ze szczecina (na forum zabieram głos w ramach wolnego czasu, bądź dla krótkiego oderwania od wykonywanych zajęć.)P.S. Widzę że kolega rafal.220 z tej samej grupy energetycznej co ja, czy to tylko taki awatar?