Witam...
Powiedzcie mi proszę co może być przyczyną tego że nie mogę odpalić na laptopie Fujitsu-Siemens Amilo Pro 3515 praktycznie żadnej dystrybucji linuksa?
Metodą prób i błędów doszedłem do stanu że i mandriva, i ubuntu, i knopix uruchamiają się, instalują i ponownie po instalacji ładują ale tylko jak do oddzielnego wyjścia VGA jest dołączony drugi monitor. Wtedy cała grafika wyśietla się prawidłowo.
Jeżeli uruchamiany zostaje laptop bez drugiego monitora zarówno wersje live dystrybucji jak i instalki zawieszają się, grafika "krzaczy" się jakby monitor nie mógł pracować z podstawową rozdzielczością.
W biosie komputera w ustawieniach grafiki jest opcja wyświetlania LCD, CRT oraz LCD+CRT lecz nic to nie daje.
Czy ktoś wie w czym tkwi problem?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięLinux- problem z uruchomieniem, konflikt sprzętowy?
Moderatorzy: Jacek Bogusz, Moderatorzy