Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Programy P2P (eMule - eMule Plus) konfiguracja i rodzaj łącz

Moderatorzy: Jacek Bogusz, Moderatorzy

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator
Posty: 2653
Rejestracja: 24 sty 2005, o 00:39
Lokalizacja: Winny gród

Postautor: pajaczek » 9 sie 2005, o 21:50

Wroce jeszcze do tego posta...
Print Screen i po sprawie ;)
Endi u mnie ten bayer nie dziala.... ja robie zrzuty XnView... albo powiedzcie do jakiego folderu domyslnie to rzuca (bo nie do moje obrazy)

Do schowka...

... odpal jakis graficzny i wykonaj <crl>+<v>

marecki
-
-
Posty: 390
Rejestracja: 4 sie 2005, o 15:48
Lokalizacja: Sandomierz
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 9 sie 2005, o 23:20

A ja znalazlem na tej stronce
http://www.abeltronica.com/velocimetro/ ... newlang=uk jeszcze jeden test na speeda.... tylko ten wyswietla w kB/s i kb/s. No i jak tu wam pokazuje transfery???

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 10 sie 2005, o 15:44

No ja wciskam Print Screen i otwieram Paint'a > Pasek narzędzi> Edytuj> Wklej i później wycinam albo coś zmieniam itp.
Możesz tak samo, bo widzę masz XP :mrgreen:

[ Dodano: 10-08-2005, 16:50 ]
A transfery tak:
Załączniki
test.PNG
test.PNG (4.7 KiB) Przejrzano 5178 razy

marecki
-
-
Posty: 390
Rejestracja: 4 sie 2005, o 15:48
Lokalizacja: Sandomierz
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 10 sie 2005, o 17:32

No to ja po tych wszystkich waszych wypowiedziach jestem troszke zszokowany.....Dlaczego?

Umawialem sie z providerem (czego nie ma w umowie) na lacze 128 kbitow/s za kwote podana wczesniej... Wszystkie transfery pokazywalo mi w kbajtach/s ale do tego nie przywiazywalem wagi bo wszedzie obraca sie praktycznie tylko liczbami.... ktos ma Neostrade 512 a ktos inny lacze na kablu 256-128. Jak pajaczek napisal predkosci lacza podaje sie w kbitach/s, a Endi faktycznie ma transfery w kbitach/s zblizone do 512.

No to patrzac na to co widac u mnie dochodze do wniosku ze place za 1,5 Megabitowe polaczenie... chociaz za te pieniadze spodziewalem sie naprawde tych 128kbitow/s.....

Powiedzcie prosze, czy oby ja dobrze rozumuje???

I jeszcze transfer.....
Załączniki
testcapture.JPG
testcapture.JPG (47.86 KiB) Przejrzano 5155 razy

Awatar użytkownika
ACeK
-
-
Posty: 1522
Rejestracja: 30 mar 2003, o 19:35
Lokalizacja: Kielce

Postautor: ACeK » 10 sie 2005, o 21:23

:) jesli Twoj ISP to :arrow: elex to w ofercie jest tylko lacze 2Mb w cenie jak w linku. A skoro nie maja tak niskiej predkosci dali Ci to co maja :wink:
:D

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 10 sie 2005, o 21:25

:) jesli Twoj ISP to :arrow: elex to w ofercie jest tylko lacze 2Mb w cenie jak w linku. A skoro nie maja tak niskiej predkosci dali Ci to co maja :wink:
:D
Pozazdrościć :twisted:

Awatar użytkownika
ACeK
-
-
Posty: 1522
Rejestracja: 30 mar 2003, o 19:35
Lokalizacja: Kielce

Postautor: ACeK » 10 sie 2005, o 21:40

Pozazdr[fade]ościć [/fade]
:) Dobrze miec duza predkosc tylko jesli to jest ferrari ktore jedzie w korku i nie jest w stanie wykorzystac swoich mozliwosci to tylko sztuka dla sztuki :wink:
:D

marecki
-
-
Posty: 390
Rejestracja: 4 sie 2005, o 15:48
Lokalizacja: Sandomierz
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 10 sie 2005, o 21:52

Dokladnie to moj ISP.....

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 12 sie 2005, o 17:27

To jak już tak dyskutujemy o łączach internetowych to może ktoś mi wytłumaczy dlaczego?... :549:
Dlaczego UPLOAD mam tylko 16kb/s? :x :evil:
Wkurza mnie to, bo wysyłając 10MB załącznik po prostu trwa to bardzo bardzo długo :cry:

radzio
Moderator
Moderator
Posty: 967
Rejestracja: 13 maja 2003, o 10:33
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 12 sie 2005, o 17:34

Dlaczego UPLOAD mam tylko 16kb/s? :x :evil:
Bo Neozdrada nie jest przewidziana do udostępniania plików itp. Od tego jest (o wiele droższy) DSL.

PS. Ja mam upload 8kB/s i :cry:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 12 sie 2005, o 17:38

Dlaczego UPLOAD mam tylko 16kb/s? :x :evil:
Bo Neozdrada nie jest przewidziana do udostępniania plików itp. Od tego jest (o wiele droższy DSL)

PS. Ja mam upload 8kB/s i :cry:
Kurcze, to lipa jak nie wiem :/
Co za beton...ludzie płacą po 120zł za łącza które są po prostu do d...y
Powinno być 64kb/s UPLOAD i DOWNLOAD.
Mam nadzieję, że za niedługi czas skończy się zdzierstwo Telekomuny i zajmą jej miejsce inni dostawcy... :lol:

radzio
Moderator
Moderator
Posty: 967
Rejestracja: 13 maja 2003, o 10:33
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 12 sie 2005, o 17:45

Niestety jest też drugi powód. Neostrada jest realizowana w technologii ADSL (czyli asymetryczny DSL) Ta asymetria to własnie większy download mniejszy upload. Symetryczne zapewne jest trudniej osiągnąć i jest droższe w produkcji. Widać to też po modemach analogowych down jest 56 a up 33,6 kb/s.

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator
Posty: 2653
Rejestracja: 24 sty 2005, o 00:39
Lokalizacja: Winny gród

Postautor: pajaczek » 12 sie 2005, o 20:10

Dlaczego UPLOAD mam tylko 16kb/s? :x :evil:
Bo Neozdrada nie jest przewidziana do udostępniania plików itp. Od tego jest (o wiele droższy) DSL.

PS. Ja mam upload 8kB/s i :cry:

No nie zupelnie... ale jak widze poprawiles sie w nastepnej notce... Neostrada tez jest DSL, konkretniej ADSL, ale rowniez w tej technologii jest tepsowy InternetDSL (a co wiedzej, w przypadku jego 2Mb odmiany jest asymetria 8/1. I takie lacze rowniez nienadaje sie do udostepniania plikow... co najwyzej do latwiejszego wspoldzielenia sieci.

No chyba ze masz na mysli np. SHDSL, ale te lacza sa drozsze niz klasyczne dzierzawki... w obu przypadkach download=upload, ale cena zaczyna sie od 600-700 netto za 1Mb... The End, chcesz moze sobie takie kupic ?? ;)

A wykonac nie jest trudniej... moze nieznacznie. Kwestia jest w samej sieci i jej obciazalnosci - to bydlatko zawsze jest za wolne.

marecki
-
-
Posty: 390
Rejestracja: 4 sie 2005, o 15:48
Lokalizacja: Sandomierz
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 24 sie 2005, o 21:54

Ddevil w sumie przez te nasze pogawedki o laczach niewiele chyba dowiedziales sie na temat swojego posta, ale moze luknij na to forum o programach P2P

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 24 sie 2005, o 23:50

Ddevil w sumie przez te nasze pogawedki o laczach niewiele chyba dowiedziales sie na temat swojego posta, ale moze luknij na to forum o programach P2P
Eee, a mi jedna wydaje się, że kolega Ddevil już dowiedział się co trzeba... :wink:

marecki
-
-
Posty: 390
Rejestracja: 4 sie 2005, o 15:48
Lokalizacja: Sandomierz
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 25 sie 2005, o 05:36

Endi zapamietaj stare przyslowie pszczol: [shadow=orange]madrosci nigdy za wiele [/shadow]:lol:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 25 sie 2005, o 07:29

Endi zapamietaj stare przyslowie pszczol: [shadow=orange]madrosci nigdy za wiele [/shadow]:lol:
Znam, znam i pamiętam :wink:

RcTomek
-
-
Posty: 357
Rejestracja: 18 lip 2005, o 17:28
Lokalizacja: Głogów / Wrocław

Postautor: RcTomek » 26 sie 2005, o 21:26

Co chcialem wiedzieć, to się dowiedziałem :) ...Ale od przybytku głowa nie boli :wink:
Pozdr. Ddevil :diabel2:

Awatar użytkownika
ACeK
-
-
Posty: 1522
Rejestracja: 30 mar 2003, o 19:35
Lokalizacja: Kielce

What a speed

Postautor: ACeK » 2 wrz 2005, o 16:28

:) Na :arrow: EdW w poscie Wojtka jest :arrow: link do pliku ktory ma 28MB (BTW bardzo fajny) i ku mojemu zaskoczeniu sciagnelo sie jak na zalaczonym obrazku widac :o przyznaje ze jestem bardzo milo zaskoczony :wink:
:D
Załączniki
untitled.jpg

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator
Posty: 2653
Rejestracja: 24 sty 2005, o 00:39
Lokalizacja: Winny gród

Postautor: pajaczek » 2 wrz 2005, o 20:38

A ile czasu minelo od chwili klikniecia na link do chwili wybrania miejsca zapisu pliku ?? :lol: :lol: :lol: Ja juz miewalem takie "transfery" i nawet lepsze na SDI...


A jesli jednak to nie to co mysle, to moze poprostu byl w proxy lokalnym - taka ewentualnosc tez istnieje ;P

Wróć do „Komputery PC, laptopy, tablety i wszelkie gadżety”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość