Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Z jaką rozdzielczością monitora pracujecie?

Moderatorzy: Jacek Bogusz, Moderatorzy

Z jaką rozdzielczością monitora pracujecie?

640x480
1
1%
800x600
9
6%
1024x768
61
37%
1152x864
10
6%
1280x720
1
1%
1280x768
6
4%
1280x960
5
3%
1280x1024
29
18%
Więcej :D
41
25%
 
Liczba głosów: 163
dsps
-
-
Posty: 9
Rejestracja: 21 lis 2003, o 23:32
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Postautor: dsps » 17 sie 2005, o 23:46

chciałbym was tylko wyprowadzi z błedu :547: - pytanie powinno raczej o rozmiar rastrowy o nie o rozdzielczość :D - tak mnie nauczyli na grafice :570: . Rozdzielczość to np 200dpi

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 17 sie 2005, o 23:56


Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator
Posty: 2653
Rejestracja: 24 sty 2005, o 00:39
Lokalizacja: Winny gród

Postautor: pajaczek » 18 sie 2005, o 00:26

chciałbym was tylko wyprowadzi z błedu :547: - pytanie powinno raczej o rozmiar rastrowy o nie o rozdzielczość :D - tak mnie nauczyli na grafice :570: . Rozdzielczość to np 200dpi

No... jest rozdzielczosc i Rozdzielczosc... W zasadzie masz racje, ze
rozdzielczość ż V, DCMs. ~ści, blm
«zdolność do wyraźnego przedstawiania drobnych szczegółów; wielkość określająca tę zdolność»
Rozdzielczość obrazu, przyrządu optycznego.
Rozdzielczość materiałów światłoczułych
ale w powyzszym kontekscie, jako rozdzielczosc wyswietlana przez monitor, jest rowniez poprawnie uzyte... niezaleznie od tego czego Cie na tej grafice uczyli.

Awatar użytkownika
BuBos18
-
-
Posty: 11
Rejestracja: 1 lis 2003, o 11:46
Lokalizacja: n/a

Postautor: BuBos18 » 5 wrz 2005, o 18:55

Monitor Dell D1025HE (17") 1024x768 100Hz :D

Jaro69
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 7 paź 2005, o 19:42
Lokalizacja: Chełm

Postautor: Jaro69 » 7 paź 2005, o 20:17

1024x768 - Momitor LG 776FM . Pozdrowienia . :D

petersz
-
-
Posty: 580
Rejestracja: 2 gru 2005, o 18:26
Lokalizacja: ---

Postautor: petersz » 21 gru 2005, o 12:31

Mnie Protel zmusił do 1152 x 864 pikseli na piętnastu calach :) 70Hz <- jakoś żyję :D. Ale i tak w monitor inwestować nie będę...

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator
Posty: 2653
Rejestracja: 24 sty 2005, o 00:39
Lokalizacja: Winny gród

Postautor: pajaczek » 21 gru 2005, o 12:57

Samobojca... kilka lat i denka od butelek Ci nie wystarcza :evil:

petersz
-
-
Posty: 580
Rejestracja: 2 gru 2005, o 18:26
Lokalizacja: ---

Postautor: petersz » 21 gru 2005, o 13:34

Rozumiem, że Ty też miałeś takie ustawienia i tak się to skończyło... ? ;) Chyba, że okulistą jesteś i wiesz coś o tym, nie wiem... W każdym bądź razie nie muszę się wysilać, żeby coś przeczytać :D

Pozdr.

awatar100
-
-
Posty: 420
Rejestracja: 27 cze 2003, o 07:55
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Postautor: awatar100 » 21 gru 2005, o 17:56

1280x1024 nie jest tak zle wszystko jest widoczne i czytelne :) wystarczy odpowiednio skalowac

Awatar użytkownika
Futrzaczek
-
-
Posty: 782
Rejestracja: 4 gru 2005, o 17:48
Lokalizacja: Piotrków Tryb
Kontaktowanie:

Postautor: Futrzaczek » 13 sty 2006, o 14:34

No to ja się też wypowiem, a co!
Mam monitor LG 15" CRT i pracuję na nim z rozdzielczością 800 * 600. Nie robię wyższej ponieważ:
A) monitor piszczy - a w obstrukcji insługi :D pisze, że spokojnie 1024 * 768 wyciągnie
B)wyższa rozdzielczość mnie męczy
C)odświeżanie mam wtedy tylko 56 Hz, a na 800x600 mam aż 65 Hz, którego teraz używam

W szkolnej pracowni wszystkie kompy mają jak jeden mąż rozdzielczość 640x480 i odświeżanie 50 Hz. Po 20 minutach nie wytrzymuję, chociaż okularów nie mam(wzrok jak żyleta, dosłownie)

petersz
-
-
Posty: 580
Rejestracja: 2 gru 2005, o 18:26
Lokalizacja: ---

Postautor: petersz » 13 sty 2006, o 15:47

W szkolnej pracowni wszystkie kompy mają jak jeden mąż rozdzielczość 640x480 i odświeżanie 50 Hz. Po 20 minutach nie wytrzymuję, chociaż okularów nie mam(wzrok jak żyleta, dosłownie)
O Boże! Czy gorno pedagogiczne w Twojej szkole, nie wie, że was zabija? ;). Ja w szkole mam nieco lepszy sprzęt, a i tak to było męczące... :/ Naszczęście nie mamy już informatyki :P i nie muszę się mordować na lekcjach rusując prostokącik i kółeczko w Paincie, czy przy przepisywaniu tekstu... :D

Pozdr.

P.S.
...pracuję na nim z rozdzielczością 800 * 600...
Pierwsze co, to odkładałbym na monitor :). Dla mnie 1024 na 768 pikseli to minimum... :P

Awatar użytkownika
Futrzaczek
-
-
Posty: 782
Rejestracja: 4 gru 2005, o 17:48
Lokalizacja: Piotrków Tryb
Kontaktowanie:

Postautor: Futrzaczek » 13 sty 2006, o 20:29

Wysoka rozdzelczość mnie rozkłada po 30 minutach.
Na monitor nie będę na razie odkładać złomu, bo jeszcze działa i świeci.
To fakt, grono pedagogiczne a zwłaszcza dyrektorka chce nas wszystkich, a szczególnie mnie, zabić, ponieważ moja klasa jest uważana za klasę dresów i gó*****y i na wymianę tego nie ma co liczyć, pomimo moich licznych interwencji razem z trzema stronami tego, co może nam się stać pracując przy takim złomie(z atakami wymiotów włącznie). A ja muszę poświęcać swój wzrok i reanimować powstałe tam trupy! Bo oczywiście Futrzaczek2 to jedyny informatyk w tej z******j szkole :P

serkriz
-
-
Posty: 26
Rejestracja: 30 sty 2006, o 05:39
Lokalizacja: Polska,Deutschland

Postautor: serkriz » 1 lut 2006, o 13:02

Powiem tak : miałem iiyme 19 i siedziałem na 1280x1024 przy 100Hz. Przerzuciłem sie na nec-a 17 lcd i nigdy wiecej nie wróce na crt-ka. Gdy siadam teraz na zwykły monitor to po pół godziny lecą mi łzy i bolą oczy.
Niestety teraz siedze na 15 laptop ale lcd i tak górą.
Tylko mi nie piszcie ze do grania sie nie nadaje bo smuzy cy cos podobnego.

awatar100
-
-
Posty: 420
Rejestracja: 27 cze 2003, o 07:55
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Postautor: awatar100 » 1 lut 2006, o 19:45

To fakt, grono pedagogiczne a zwłaszcza dyrektorka chce nas wszystkich, a szczególnie mnie, zabić, ponieważ moja klasa jest uważana za klasę dresów i gó*****y i na wymianę tego nie ma co liczyć, pomimo moich licznych interwencji razem z trzema stronami tego, co może nam się stać pracując przy takim złomie(z atakami wymiotów włącznie). A ja muszę poświęcać swój wzrok i reanimować powstałe tam trupy! Bo oczywiście Futrzaczek2 to jedyny informatyk w tej z******j szkole :P
a moze dyrek ma racje ? :562: :562:

Awatar użytkownika
Futrzaczek
-
-
Posty: 782
Rejestracja: 4 gru 2005, o 17:48
Lokalizacja: Piotrków Tryb
Kontaktowanie:

Postautor: Futrzaczek » 1 lut 2006, o 20:00

Dzięki awatar100 za ciepłe słowa :lol:
Nie uraź się, ale nic innego od ciebie nie mogłem usłyszeć :lol:
To było do przewidzenia :lol:
Podejrzewam, że od niejednego usłyszałbym to samo :lol:

To po małej dawce off-topcicu dopiszę, że w szkole wszystkie komputry pracują na 640x480 - oczywiście te, na których pracują uczniowie. Bo dyrektorka cieszy się z 21-claowego LCD-ka :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

daniel93
-
-
Posty: 57
Rejestracja: 20 lut 2005, o 00:27
Lokalizacja: Wujskie
Kontaktowanie:

Postautor: daniel93 » 5 mar 2006, o 00:15

Ja mam LCD SAMSUNG SYNCMASTER 710MP 17'' i max 1280*1024 ale uzywam 1152*864 bo na 1280 litery są dziwne :wink:
A w szkole robimy www w...... Wordzie :572: :565:
Przecierz to coś generuje 5 razy więcej kżaków niż potrzeba !

radzio
Moderator
Moderator
Posty: 967
Rejestracja: 13 maja 2003, o 10:33
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 5 mar 2006, o 11:02

Przecierz to coś generuje 5razy więcej kżaków niż potrzeba !
Ale przynajmniej poprawia błędy ortograficzne :wink:

daniel93
-
-
Posty: 57
Rejestracja: 20 lut 2005, o 00:27
Lokalizacja: Wujskie
Kontaktowanie:

Postautor: daniel93 » 5 mar 2006, o 13:25

Zawsze można poprawiony wkleić do HTML'a :lol: 8) :D :P

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 12 mar 2006, o 11:11

Ja pewien czas temu (dzięki pewnemu czlowiekowi) stałe sie posiadaczem 17" Samsung'a SyncMaster700p i pracuję na 1152x864@75Hz i jest naprawdę good :) można godzinami szpakowac w koneskop i nie jest to katorga dla oczu.
Wcześniej mialem 1024x768@60Hz... masakra.

petersz
-
-
Posty: 580
Rejestracja: 2 gru 2005, o 18:26
Lokalizacja: ---

Postautor: petersz » 29 sie 2006, o 18:27

1280 x 1024 piksele, 85Hz - 19" LG Flatron 995FT. Płaski kineskop - dla mnie na LCD jest kiepska jakość obrazu i w dodatku większość śnierzy... Mam tylko trochę problem z wyregulowaniem obrazu, by był idealny prostokąt...

Pozdr.

Wróć do „Komputery PC, laptopy, tablety i wszelkie gadżety”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość