Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Zaprogramować ST72F623 - czym i jak

Sławek5
-
-
Posty: 484
Rejestracja: 15 sie 2003, o 16:40
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Zaprogramować ST72F623 - czym i jak

Postautor: Sławek5 » 5 sty 2012, o 17:55

Cześć.
Mam układ ST72f623. Potrzebuję go przeprogramować. Bedzie to jednorazowa czynność wiec szukam jak najprostrzego programatora.
Czy możecie mi powiedzieć co użyć? W sieci znalazłem STVp7 ale nie moge go już dostać nie wiem dlaczego? Na zadnej stronie go nie ma.
a jaki programator?

radzio
Moderator
Moderator
Posty: 968
Rejestracja: 13 maja 2003, o 10:33
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

Re: Zaprogramować ST72F623 - czym i jak

Postautor: radzio » 6 sty 2012, o 14:24

ST7 Visual Programmer : http://www.propox.com/download/software/1071244136.exe
Ale wymienionego procka nie ma na liscie obsługiwanych układów.

Można też tym : http://www.spen-soft.co.uk/ ale wymaga specjalnego hardware.

Sławek5
-
-
Posty: 484
Rejestracja: 15 sie 2003, o 16:40
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: Zaprogramować ST72F623 - czym i jak

Postautor: Sławek5 » 6 sty 2012, o 14:42

To jak to zrobić najprościej? Bo już sam nie wiem.

radzio
Moderator
Moderator
Posty: 968
Rejestracja: 13 maja 2003, o 10:33
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

Re: Zaprogramować ST72F623 - czym i jak

Postautor: radzio » 6 sty 2012, o 15:10

Najprościej to chyba poszukać kogoś z FlashBashem i zlecić mu przeprogramowanie za czteropak piwa. Każda inna opcja wiążę się ze sporym nakładem czasu i finansów.

Wróć do „Pozostałe mikrokontrolery (PIC, MSP430, PSoC, 8051 ...)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości