Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Karta Grafiki - problem

pripe
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 10 mar 2004, o 11:23
Lokalizacja: Rymanów
Kontaktowanie:

Karta Grafiki - problem

Postautor: pripe » 10 mar 2004, o 11:28

Mam problem z kartą graficzna Geforce 2 MX 400 64 MB. Chyba było jakies spięcie w sieci i karta nie 'daje' niebieskiego koloru. Ma ktos pomysł jak to naprawić ? Mysłałem żeby przekonwertować sygnał z SVideo, ale niewiem jak. Po zatym chyba mogłyby wtedy być problemy z rozdzielczością.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 11 mar 2004, o 20:24

A może to wina monitora? sprawdzałeś na innej grafice? :?

marro8
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 20 lut 2004, o 21:04
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Postautor: marro8 » 23 mar 2004, o 21:04

może kabel od monitora padnięty albo któryś styk nie styka w złączu Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szymon
-
-
Posty: 76
Rejestracja: 12 lip 2003, o 22:16
Lokalizacja: Zawiercie
Kontaktowanie:

Postautor: szymon » 23 mar 2004, o 22:57

Jeżeli nie jest to monitor to istnieje jeszcze szansa naprawienie tej grafiki, sa tam jeszcze przed procesorem tranzystorki "separujące" może któryś z nich albo jakiś oporniczek :)


Pzdr.

vujek
-
-
Posty: 6
Rejestracja: 16 kwie 2004, o 15:01
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Postautor: vujek » 19 kwie 2004, o 15:22

Na wyściach kart są trzy filterki (osobno dla R, G i B). Są to najczęściej zwykłe LC. Może jeden z kondziorków SMD (ten od niebieskiego) zwarło po wspomnianym "piku" ? Nie spotkałem się z czymś takim wcześniej, ale podejrzewam że to może być to, ale to raczej mało prawdopodobne (zwarcie w ceramiku). Równie dobrze winowajcą może być inny podzespół.

Awatar użytkownika
cyrus
-
-
Posty: 33
Rejestracja: 14 sty 2004, o 09:56
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Postautor: cyrus » 21 cze 2004, o 10:12

Miałem to samo i był walnięty procesor - miedzy gniazdem VGA a procem były tylko RC, po przecieciu ścieżki samo wyjście z proca miało 12 omów do masy (pozostałe dużo wiecej),

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości