Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Poziomica laserowa LASERPLANE 350

karel21
-
-
Posty: 92
Rejestracja: 23 lis 2006, o 12:44
Lokalizacja: miasto

Poziomica laserowa LASERPLANE 350

Postautor: karel21 » 3 sty 2007, o 10:05

Czy ktoś mógłby mi podać typ lasera do tej poziomicy?Sam laser wielkością odpowiada BC211 jest trójkącówkowy,zabudowany w okrągłej obudowie metalowej (tulei)nie do rozebrania, chyba klejony.Oraz gdzie jest do dostania?

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Re: Poziomica laserowa LASERPLANE 350

Postautor: end » 3 sty 2007, o 10:50

Czy ktoś mógłby mi podać typ lasera do tej poziomicy?Sam laser wielkością odpowiada BC211 jest trójkącówkowy,zabudowany w okrągłej obudowie metalowej (tulei)nie do rozebrania, chyba klejony.Oraz gdzie jest do dostania?
Witam. Coś takiego?

Obrazek

karel21
-
-
Posty: 92
Rejestracja: 23 lis 2006, o 12:44
Lokalizacja: miasto

Postautor: karel21 » 3 sty 2007, o 12:38

nie mogę wysłać zdjęcia podstawowy kształt lasera taki sam lecz bez kołnierza jest od razu wciśnięty w walec(radiator)
Załączam zdjęcia:
http://img292.imageshack.us/img292/8089/img0006qw7.jpg
http://img292.imageshack.us/img292/4010/img0003gd7.jpg
http://img166.imageshack.us/img166/7812/img0007ky7.jpg

Awatar użytkownika
jarek200
-
-
Posty: 64
Rejestracja: 25 lip 2004, o 20:25
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Postautor: jarek200 » 7 sty 2007, o 21:33

Teoretycznie możesz mieć problem. Choć sposób zasilania diód laserowych jest bardzo podobny i sądzę, że każda będzie Ci działać, jednak jak zauważyłeś kształty obudowy są różne. Nawet jeśli dostaniesz jakiś podobny i będzie działał, to jak później osadzisz tą diodę w poziomicy, żeby wskazywała odpowiedni poziom. Może to zabrać trochę pracy i czasu.

karel21
-
-
Posty: 92
Rejestracja: 23 lis 2006, o 12:44
Lokalizacja: miasto

Postautor: karel21 » 8 sty 2007, o 11:07

Jak widac pewnie po zdjęciu próbowałem go rozebrac,niestety z miernym efektem,średnica wewnętrzna tulei wynosi 9,8mm.O ile zaprezentowany przez Ciebie laser ma podobne wymiary i podobną moc, sprubowałbym go podmienic,ogniskową pewnie udałoby się jakoś ustawic.Szkoda po prostu całej poziomicy unieszkodliwionej z powodu lasera.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 8 sty 2007, o 11:50

W ofercie semicon są takie moduły laserowe w tulejach.

karel21
-
-
Posty: 92
Rejestracja: 23 lis 2006, o 12:44
Lokalizacja: miasto

Postautor: karel21 » 8 sty 2007, o 21:16

Czy mógłbym prosic o link?

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Posty: 4977
Rejestracja: 7 maja 2003, o 11:18
Lokalizacja: Jedlina Zdrój
Kontaktowanie:

Postautor: end » 9 sty 2007, o 17:33


Awatar użytkownika
ACeK
-
-
Posty: 1522
Rejestracja: 30 mar 2003, o 19:35
Lokalizacja: Kielce

Postautor: ACeK » 13 sty 2007, o 22:17

Obrazek wow ale sie pochwaliles ze robisz wielkie zdjecia tylko ze na nich Twoj element zajmuje tak malo miejsca za to kartka w kratke troche zdeformowana czy slyszales o opcji crop w programach grafichnych? sorry :oops: ze tak najezdzam ale wpienia mnie jak ktos oferuje cos za darmo a inni to wykorzystuja na max zegnam oziemble Obrazek

karel21
-
-
Posty: 92
Rejestracja: 23 lis 2006, o 12:44
Lokalizacja: miasto

Postautor: karel21 » 24 sty 2007, o 10:57

Do ACeK,sorry za tak póżną odpowiedż,byłem nieobecny.Ja mam blade pojęcie o wstawianiu zdjęc, robił mi to znajomy,z efektów również nie byłem zadowolony.Lecz zależy mi na tym laserze. Jestem w trakcie nauki,więc to się nie powtórzy.

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości