Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Brak pilota do SONY DTC-670

Awatar użytkownika
ECC88
-
-
Posty: 408
Rejestracja: 23 paź 2009, o 15:28
Lokalizacja: Köln

Brak pilota do SONY DTC-670

Postautor: ECC88 » 7 sty 2011, o 19:28

To jest takie cuś
Obrazek
Może ktoś z was chciałby się takowego pozbyć? Mojego pies rozgryzł na części pierwsze.
Jedyna funkcja którą potrzebuję to przestawienie częstotliwości próbkowania z 48kHz na 44,1kHz.
Obrazek
Myślałem już o zamianie kwarców.
Obrazek
Ma ktoś z was doświadczenie z takimi eksperymentami?

Awatar użytkownika
Tomasz Gumny
-
-
Posty: 685
Rejestracja: 4 lut 2004, o 23:31
Lokalizacja: Trzcianka/Poznań

Re: Brak pilota do SONY DTC-670

Postautor: Tomasz Gumny » 7 sty 2011, o 20:33

Twój DAT jest na liście urządzeń obsługiwanych przez LIRC. Jak się zmieniało tą częstotliwość z pilota, bo nie widzę tak opisanego kodu: http://lirc.sourceforge.net/remotes/sony/RM-D670A ?
Można też bez większego trudu zakupić oryginalne piloty:
http://azshop.eshop.t-online.de/epages/ ... oducts/235
http://www.replacementremotes.com/SONY/ ... ntrol.html

Awatar użytkownika
ECC88
-
-
Posty: 408
Rejestracja: 23 paź 2009, o 15:28
Lokalizacja: Köln

Postautor: ECC88 » 8 sty 2011, o 20:16

Nie mam zielonego pojęcia. Po zakupie urządzenia nie zdążyłem tego wypróbować.
Wnioskowałem że jeżeli nie ma tej możliwości przy dat.cie to jest na pilocie.
Lecz przyglądając się zdjęciu pilota ze strony na którą mnie skierowałeś także nie widzę takowej funkcji!?
Obrazek
Z OPISU lecz wiem 100% że ona istnieje.

Awatar użytkownika
Tomasz Gumny
-
-
Posty: 685
Rejestracja: 4 lut 2004, o 23:31
Lokalizacja: Trzcianka/Poznań

Postautor: Tomasz Gumny » 8 sty 2011, o 22:54

[...] wiem 100% że ona istnieje.
Z instrukcji DTC-690 (tylko taką znalazłem od ręki i za darmo) wynika, że częstotliwość ta jest ustawiana automatycznie po wybraniu źródła i trybu nagrywania (STANDARD/LONG) przełącznikiem REC MODE.
Załączniki
dts-670.gif

Awatar użytkownika
matiz
-
-
Posty: 324
Rejestracja: 1 kwie 2007, o 22:03
Lokalizacja: nagrywamy.com
Kontaktowanie:

Re: Brak pilota do SONY DTC-670

Postautor: matiz » 21 lip 2011, o 22:31

Ten DAT, jak wiekszosc amatorskich, nie nagrywa 44,1 z wejsc analogowych.

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 34 gości