jestem początkujący wyjąłem element ze starej pralki i zastanaiwam sie jak go sporzytkować
prosze o wmiare jasne wytłumaczenie
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siędziwny element
Moderatorzy: Jacek Bogusz, Moderatorzy
Przecież jest wejście i wyjście, a oprócz kondensatora są cewki i rezystor, więc jest to filtr!Filtr "to je" taki zwierz co ma wejście i wyjście tak mi się przynajmniej wydaje.A ten coś ze zdjęcia to kondensator przeciw zkłóceniowy(ale jak się pomyliłem to proszę nie )Jest to filtr przeciwzakłóceniowy.. I do niczego innego się nie nadaje.
nie wiem co to te końcówkki męskie i żeńskie ale wejście prądu było na kablach tych wystających a wyjście na tych wtykach co nie widać
uziemienie nie szło tam nigdzie. śróba była podłączona do obudowy. czyba ze przewód z uziemieniem szedł na obudowe bezpośrednio a potem przez obudowe łączył sie ze śróbą. czyli sądząc po komentarzach nie przyda sie ten element raczej na nic.
uziemienie nie szło tam nigdzie. śróba była podłączona do obudowy. czyba ze przewód z uziemieniem szedł na obudowe bezpośrednio a potem przez obudowe łączył sie ze śróbą. czyli sądząc po komentarzach nie przyda sie ten element raczej na nic.