Znaleziono 11 wyników

autor: PyRaS
2 lip 2015, o 22:21
Forum: Kity AVT
Temat: AVT 987
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 10645

Re: AVT 987

Witajcie,
Problemem była atmega ( takie rozpoznanie dostałem od Panów z serwisu).
W każdym bądź razie wszystko działa jak należy.
Bardzo dziękuje kolegom za pomoc.
Pozdrawiam ;)
autor: PyRaS
24 cze 2015, o 11:23
Forum: Kity AVT
Temat: AVT 987
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 10645

Re: AVT 987

Też mam taką nadzieje, z racji braku dostatecznej wiedzy i braku pewnych elementów pomiarowych zrezygnowałem z dalszej naprawy i wysłałem układ z kolbą do AVT. Zobaczymy co chłopaki z serwisu wymodzą.
Odezwę się jak lutownica wróci z serwisu.
autor: PyRaS
22 cze 2015, o 08:23
Forum: Kity AVT
Temat: AVT 987
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 10645

Re: AVT 987

Już tracę powoli cierpliwość, Ta dioda D5 już raz nie wiadomo dlaczego się uszkodziła - a napięcia niewiele się różnią. Wymieniłem na nową i puki co jeszcze jest dobra. Miliwoltomierz musiałem oddać ( a multimetr zaczyna od 200mV) i nie jestem już wstanie posprawdzać co mam na wejściu, na wyjściu do...
autor: PyRaS
21 cze 2015, o 18:58
Forum: Kity AVT
Temat: Kit AVT 2623 Nie działa
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 7202

Re: Kit AVT 2623 Nie działa

A tego Optotriaka sprawdzałeś który daje na bramkę triaka ??
autor: PyRaS
21 cze 2015, o 18:44
Forum: Kity AVT
Temat: AVT 987
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 10645

Re: AVT 987

Witajcie W załączniku fotki polutowanego układu. Na uC mam 4.96 V z włożonym i wyłożonym IC-3, na IC-5 pin 8: +8,88V , pin 4: -8,96V z włożonym i +8,89V na 8 oraz -8,98V na 4 bez IC-5; na IC-6 pin 7: +8,38V , pin 4: -7,30V z włożonym i +8,88V na 7 oraz -8,98V na 4 bez IC-6; Na komparatorze IC-6 napi...
autor: PyRaS
20 cze 2015, o 09:45
Forum: Kity AVT
Temat: AVT 987
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 10645

Re: AVT 987

Jeśli chodzi o zdjęcia to zamieszczę w niedziele wieczorem bo jestem po za miastem. Sekcja zasilania uC daje 5V natomisst sekcja zasilania komparator z wyjetym układem ma niecałe 9V na + i - (8,88) resztę sprawdzę jak będę na miejscu. P.S. mam wrażenie że firma AVT sprzedała kolbę niewłaściwą, która...
autor: PyRaS
19 cze 2015, o 11:46
Forum: Kity AVT
Temat: AVT 987 - Cyfrowa stacja lutownicza. Źle mierzy temperaturę.
Odpowiedzi: 39
Odsłony: 24402

Re: AVT 987 - Cyfrowa stacja lutownicza. Źle mierzy temperat

Przepraszam za odkopanie tematu ale mam problem właśnie z tą stacją w wersji V2 zamówiona w AVT stacja do złożenia z dedykowaną kolbą jest z termoparą E. Czy ktoś już kombinował z tymi rezystorami ?? U mnie objawia się brakiem odczytu temp z kolby a grzeje cały czas na maxa.
autor: PyRaS
19 cze 2015, o 07:58
Forum: Kity AVT
Temat: AVT 987
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 10645

Re: AVT 987

Kolejne pytanie.
Na komparatorze IC6 (OP07CP) na wejściach z zasilacza symetrycznego mam -7.3V na 4 nóżce a na 7 nóżce mam +8.3V,
Czy nie powinno być więcej (bardziej zbliżone do 9- bez komparatora oscyluje w granicach 8.88 na obu zasilaniach, nie za duży ten spadek ??? )
Pozdrawiam
autor: PyRaS
18 cze 2015, o 17:01
Forum: Kity AVT
Temat: AVT 987
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 10645

Re: AVT 987

A może sprzedawana kolba w komplecie jest zła (głównie chodzi mi o termoparę) ma ktoś już jakieś doświadczenia z avt 987 v2 ??
autor: PyRaS
18 cze 2015, o 12:37
Forum: Kity AVT
Temat: AVT 987
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 10645

Re: AVT 987

Jeśli chodzi o triak to sprawdzę poźniej bo nie mam dostępu do żaróweczki 12V. Napięcie na termoparze wraz w wzrostem temperatury również wzrasta. Jeśli chodzi o podłączenie to nie wiem czy dobrze bo organoleptycznie stwierdziłem że termopara jest na 2 (+) i 3(-) pinie a grzałka na 1 i 4 P.S. A czy ...
autor: PyRaS
18 cze 2015, o 11:18
Forum: Kity AVT
Temat: AVT 987
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 10645

AVT 987

Witajcie. Mam problem z kitem avt 987 (Lutownica RL-1). Problem polega na braku odczytu temperatury z kolby ( nadmieniam że kupiłem komplet płytka do montażu + kolba zd 937 i trafo tst 100/004). Grzanie odbywa się normalnie (znaczy jak włącze grzanie to grzeje się ciągle puki nie wyłącze.) Z dziwnyc...

Wyszukiwanie zaawansowane