Forum Elektroniki Praktycznej Strona Główna

Elektronika PraktycznaElektronika Praktyczna    FAQFAQ    SzukajSzukaj    StatystykiStatystyki    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy    RangiRangi
RejestracjaRejestracja    ProfilProfil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości    ZalogujZaloguj
Użytkownik:    Hasło:      Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    

Poprzedni temat «» Następny temat
naprawienie gitary elektrycznej
Autor Wiadomość
ShortyB 

Poland

Wysłany: 10-03-2010, 11:43   

Najlepsze zdjęcia jakie udało mi się zrobić ale jak patrzałem to raczej nic nie było urwane.

A to 2 nie wiem czy potrzebne.

Jeżeli za mało wyraźne to potem postaram się załatwić lepszy aparat.

end
Admin

Specjalizacja: amps / pc / web
Wysłany: 22-03-2010, 11:57   

Pewnie już sobie poradziłeś, ale żeby cokolwiek zrobić to trzeba by miernikiem posprawdzać połączenia a później zastanawiać się co dalej.

ShortyB 

Poland

Wysłany: 26-03-2010, 22:00   

Dorwałem miernik trochę to zajęło ale mógłbyś poinstruować co dokładnie miałbym sprawdzić tzn nie wiem czy z tym miernikiem to miałem ustawić na rezystancje i sprawdzać połączenia jak tak no to te co sprawdziłem pokazywały jakieś wyniki prosiłbym o odpowiedz bo miernik mam tylko na 2 dni góra

Tak jeszcze dodam ze mój kolega który trochę się zna był sprawdzić ta gitarę sprawdzał te połączenia i mówił ze wszystko ok nieumiany tylko sprawdzić tych cewek co są z przodu i powiedział ze to one mogły coś się zepsuć napomkną tez ze możne to wzmacniacz padł i najlepiej jakbym sprawdził inna gitara. No wiec jak sprawdzić miernikiem te cewki postaram się dzisiaj wrzucić zdjęcie odkręconej tej cewki jeżeli będzie potrzebne

Odpowiedz do tematu