Forum Elektroniki Praktycznej Strona Główna

Elektronika PraktycznaElektronika Praktyczna    FAQFAQ    SzukajSzukaj    StatystykiStatystyki    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy    RangiRangi
RejestracjaRejestracja    ProfilProfil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości    ZalogujZaloguj
Użytkownik:    Hasło:      Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozsynchronizowany dźwięki/obraz w filmie od pewnego momentu
Autor Wiadomość
Darlington 

Wysłany: 05-03-2010, 17:55   Rozsynchronizowany dźwięki/obraz w filmie od pewnego momentu

Witam. Taki problem. Mam film. Trwa 2h. Jakiś Divx czy Xvid. I problem jest tego typu: przez 1,5h wszystko ok, ale od pewnego momentu (ok. 1:30:0) obraz zaczyna rozbiegać się z dźwiękiem. Czyli np. postać coś mówi a jego głos słychać po 1-2 sekundach. Strasznie to irytuje i psuje film. Czy istnieje jakis prosty program/sposób do naprawy tego?

pajaczek
Moderator
Ulubieniec Lloth

Poland

Wysłany: 05-03-2010, 18:18   

Spróbuj w VirtualDub (co ciekawe korzystniejsze może być sięgnięcie po starszą wersję)... robiłem nim takie operacje. Ale na dobrą sprawę prawie każdy program do obróbki video powinien sobie z tym poradzić

... Rosjanie uzywaja olowkow.

Odpowiedz do tematu