Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJakie głośniki kupić do 50zł
Moderatorzy: Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Jakie głośniki kupić do 50zł
Witam.
Chcę kupić tanie(do 50zł) głośniki do komputera ale takie żeby były głośne i miały mocny bas.
Mam karte dzwiękową zintegrowaną z płytą główną i do wykorzystania tylko jedno wyjście jack.
Szukałem na aukcji i w sklepach ale jest tego tyle że nie wiem jakie wybrać.Może ktoś mi poleci coś dobrego w tak niskiej cenie?Proszę o pomoc.
Dane mojej karty dzwiękowej(PC Wizard):
Intel Corporation 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) PRO/100 VM Network Connection
82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller
Chcę kupić tanie(do 50zł) głośniki do komputera ale takie żeby były głośne i miały mocny bas.
Mam karte dzwiękową zintegrowaną z płytą główną i do wykorzystania tylko jedno wyjście jack.
Szukałem na aukcji i w sklepach ale jest tego tyle że nie wiem jakie wybrać.Może ktoś mi poleci coś dobrego w tak niskiej cenie?Proszę o pomoc.
Dane mojej karty dzwiękowej(PC Wizard):
Intel Corporation 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) PRO/100 VM Network Connection
82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller
Ostatnio zmieniony 24 lis 2008, o 17:47 przez dawid1346, łącznie zmieniany 1 raz.
Kod: Zaznacz cały
Chcę kupić tanie(do 50zł) głośniki do komputera ale takie żeby były głośne i miały mocny bas
Za 50zł kupisz badziew made in China/Taiwan, który będzie miał 500W tzw. mocy PMPO, no ale te 500W robi już wrażenie i co z tego, że w środku jest 2x10W - przy dobrych wiatrach ;) ważne, że nadrukowane 500W i jest super...
Widać bladego pojęcia nie masz - to Cię uświadamiam: dobra jakość kosztuje... Bo co Ci z głośnego ryczenia jak to nawet nie będzie dźwięku przypominało - można być mało wymagającym, ale są pewne granice :)
Rada: dozbieraj i kup coś porządniejszego. Ale najpierw zastanów się czy ma to być zestaw aktywny czy pasywny.
-
- -
buhaha... dooobre...Chcę kupić tanie(do 50zł) głośniki do komputera ale takie żeby były głośne i miały mocny bas
A poważnie proponowałbym dołożyć drugie tyle i kupić jakiegoś Creative (2.1) lub Logitech. Nic tańszego nie polecam (jeśli chcesz jakieś dżwięki posłuchać).
Jeśli uprzesz się przy tych głośniczkach to możesz kupić dowolne w miarę markowe. Idź i posłuchaj.
Popieram przedmówcę tylko i wyłącznie link 2. reszta to totalna porażka.Ewentualnie dołóż i zrób konkretny zakup na lata.
http://www.allegro.pl/item482658226_hit ... ersja.html
lub poszukaj po komputerowych.
Pozdrawiam Miłosz
http://www.allegro.pl/item482658226_hit ... ersja.html
lub poszukaj po komputerowych.
Pozdrawiam Miłosz
-
- -
Kupiłem kiedyś do składanego na zamówienie komputera te SBS-380.
Jak na taki mały zestaw to jakość dźwięku była naprawdę dobra. Ustawienie subwoofera w dobrym miejscu na podłodze dawało zaskakujący efekt. Do tego poprawna baza stereo prowadzona przez tony średnio-wysokie z satelit - wszystko brzmiało bardziej przestrzennie z wyraźną poprawą kierunkowości dzwięków.
Przy czym musisz pamiętać o jednym, by nie próbować wyciskać za pomocą equalizera w sterowniku mocy, której ten zestaw nie będzie mógł przenieść bez zniekształceń. Popsujesz cały efekt.
Największa wada tych głośników to wtyk łączący lewą satelitę z Sub - nie trzyma się zbyt pewnie w gnieździe. Jeśli Ci to nie przeszkadza, to kupuj bez zastanowienia.
Jak na taki mały zestaw to jakość dźwięku była naprawdę dobra. Ustawienie subwoofera w dobrym miejscu na podłodze dawało zaskakujący efekt. Do tego poprawna baza stereo prowadzona przez tony średnio-wysokie z satelit - wszystko brzmiało bardziej przestrzennie z wyraźną poprawą kierunkowości dzwięków.
Przy czym musisz pamiętać o jednym, by nie próbować wyciskać za pomocą equalizera w sterowniku mocy, której ten zestaw nie będzie mógł przenieść bez zniekształceń. Popsujesz cały efekt.
Największa wada tych głośników to wtyk łączący lewą satelitę z Sub - nie trzyma się zbyt pewnie w gnieździe. Jeśli Ci to nie przeszkadza, to kupuj bez zastanowienia.
-
- -
jakie głośniki do komputera?
Hej. Wiem, ze odświeżam stary wątek, ale to dla mnie bardzo pilne pytanie. Szukam na prezent dość porządnego zestawu głośników do komputera. Nie spodziewam się żadnych cudów, jeśli chodzi o jakość dźwięku, to nie ma być bynajmniej żaden zestaw audiofilski, ani nic w tym stylu. Chodzi o to, żeby jakość była przyzwoita a sprzęt solidny. No i żeby mnie to nie zrujnowało Powiedzmy do 200-300 zł. To w ogóle możliwe? Nie znam się na tej tematyce, ale na razie wpadły mi w oko takie zestawy:
Logitech X-530
Logitech V10
i Creative Inspire T6100.
Są coś warte? Co możecie mi poradzić? Z góry dzięki
Logitech X-530
Logitech V10
i Creative Inspire T6100.
Są coś warte? Co możecie mi poradzić? Z góry dzięki
-
- -
Do 50 zł tylko Głośniki PC 2.0 SPA2200 lepszych nie znajdziesz .
Jeśli dołożysz 20zł będziesz mogł kupić Głośniki 2.1 M1350 ,mają w tej chwili na nie promocje .
Jeśli dołożysz 20zł będziesz mogł kupić Głośniki 2.1 M1350 ,mają w tej chwili na nie promocje .
-
- -
fadrian, to może coś takiego http://sklep.avt.com.pl/p/pl/1527/estra ... 700+w.html
- Conrad_Elektron
- -
50 zł za głośniki to mało... może coś takiego ?
- rezasurmar
- -
- Kontaktowanie: