Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKabel USB-JTAG firmy Digilent
Moderatorzy: Jacek Bogusz, Moderatorzy
Kabel USB-JTAG firmy Digilent
Czy ktoś ma doświadczenie w użyciu kabla USB-JTAG (tutaj) do programowania układów FPGA firmy Xilinx (Spartan 3)? Lub innych układów, np. mikrosterowników AVR czy STM32?
Sam sobie odpowiadam. Nabyłem ten kabel i krótko sprawdziłem go z układem Xilinx XC3S200 w module ZL10PLD. Działa bez problemu.
Jest to dobre rozwiązanie dla tych, którzy w komputerze nie mają wyjścia LPT, a nie chcą kupować "Xilinx Platform Cable" za obłędną sumę. Ja mam komputer z Windows Vista 64 bit i nie udało mi się ani uruchomić karty LPT ani zdobyć odpowiedniego adaptera USB.
Jest to dobre rozwiązanie dla tych, którzy w komputerze nie mają wyjścia LPT, a nie chcą kupować "Xilinx Platform Cable" za obłędną sumę. Ja mam komputer z Windows Vista 64 bit i nie udało mi się ani uruchomić karty LPT ani zdobyć odpowiedniego adaptera USB.