Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

AVT-955 minimoduł clip

grzegorz568
-
-
Posty: 5
Rejestracja: 11 lut 2016, o 09:55

AVT-955 minimoduł clip

Postautor: grzegorz568 » 11 lut 2016, o 10:05

Witam!
Poszukuję oprogramowania do minimudułu clip AVT-955 - wersja bez LCD (tylko odczyt informacji z FSK).
AVT nie oferuje już tego kitu. Może ktoś mnie poratuje?

grzegorz568
-
-
Posty: 5
Rejestracja: 11 lut 2016, o 09:55

Re: AVT-955 minimoduł clip

Postautor: grzegorz568 » 11 lut 2016, o 12:18

Aha!
Sierotka...
Znalazłem "dodatkowe materiały" w archiwum EP.
Spróbuję coś z tym zrobić :)

Awatar użytkownika
ACeK
-
-
Posty: 1458
Rejestracja: 30 mar 2003, o 19:35
Lokalizacja: Kielce

Re: AVT-955 minimoduł clip

Postautor: ACeK » 11 lut 2016, o 12:29

pls skasowac

grzegorz568
-
-
Posty: 5
Rejestracja: 11 lut 2016, o 09:55

Re: AVT-955 minimoduł clip

Postautor: grzegorz568 » 16 lut 2016, o 07:47

Witam ponownie.
Tj. pisałem na archiwum znalazłem soft (dużo wersji ale spróbowałem wszystkiego).
Poskładałem ten kit i jedyne co udało mi się uzyskać to komunikat **ERROR** po 5 dzwonku. Z artykuły wynikam, że oznacza to błąd dekodowania tyle, że nie wiadomo co dalej z tym fantem zrobić.
Stary gigaset A180 podłączony równolegle do tej linii dekoduje numer bez problemu tj. przykazano po 2 dzwonku.
Trochę to zniechęca :(
Może jakieś pomysły / przemyślenie / doświadczenia z tym kitem?

grzegorz568
-
-
Posty: 5
Rejestracja: 11 lut 2016, o 09:55

Re: AVT-955 minimoduł clip

Postautor: grzegorz568 » 16 lut 2016, o 10:31

... jeszcze jedno. Na wejściu ADC pojawia się połowa napięcia z Vref, ale z tego co widzę na oscyloskopie to napięcie pojawia się zaraz jak przeleci sygnał clip. Tak jakby procek budził się za późno????

grzegorz568
-
-
Posty: 5
Rejestracja: 11 lut 2016, o 09:55

Re: AVT-955 minimoduł clip

Postautor: grzegorz568 » 17 lut 2016, o 11:01

Zmiana bitów w atmega powoduje, że budzi się "na czas" z uśpienia sygnałem pierwszego dzwonka i Uref jest obecna podczas sygnału clip, ale cóż z tego jak nadal wysyła **ERROR**. Raz na 100 prób udało się zdekodować nr tel. i to nie kompletny. Stary gigaset i jakaś chińska przystawka z naplutą smołą zamiast scalaka robi to za każdym razem bezbłędnie...

Wróć do „Kity AVT”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Vir84 i 2 gości