Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Uzupelnienia do projektu "komputer samochodowy" AVT434

ozyrys486
-
-
Posty: 30
Rejestracja: 28 mar 2006, o 20:04
Lokalizacja: kraków
Kontaktowanie:

Postautor: ozyrys486 » 9 lip 2010, o 22:37

Zbigniew Sekuła, interesuje mnie wersja na elementy przewlekane i z wyświetlaczem s65

Zbigniew Sekuła
-
-
Posty: 28
Rejestracja: 16 sty 2006, o 19:00
Lokalizacja: Szczytno

Postautor: Zbigniew Sekuła » 10 lip 2010, o 12:27

Zgoda jest to z wyswietlaczem s65 elementy przewlekane ale jest kilka wersji programu.
Każdy dopasowuje do swoich potrzeb.

ozyrys486
-
-
Posty: 30
Rejestracja: 28 mar 2006, o 20:04
Lokalizacja: kraków
Kontaktowanie:

Postautor: ozyrys486 » 10 lip 2010, o 23:21

posiadam autko marki kia rio 2002r 1,5i + gaz sekwencyjny

Zbigniew Sekuła
-
-
Posty: 28
Rejestracja: 16 sty 2006, o 19:00
Lokalizacja: Szczytno

Postautor: Zbigniew Sekuła » 11 lip 2010, o 10:20

Musisz troche poczytac na pierwszej stronie forum są wersje programu mysle ze napewno najodpowiedniejszą wersją bedzie wersja najnowsza komp 4v55 ale są wersje benzyna gaz disel.No i jeszcze trzeba przemyslec wspólczynnik drogi wersja specjalna.

robert 23
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 31 gru 2008, o 12:19
Lokalizacja: krosno

Postautor: robert 23 » 11 lip 2010, o 10:21

komputer samochodowy" AVT434 kupię zmontowany moduł czy ma ktoś do sprzedania lub czy może ktoś zmontować taki komputerek.

leszek
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 15 lip 2010, o 08:19
Lokalizacja: wałbrzych

Postautor: leszek » 15 lip 2010, o 08:24

Witam
Chciałbym zapytać mam płytke z wyswietlaczem s65 elementy przewlekane .Czy można ja w prosty sposób przerobić na wyświetlacz z nokii 3310.
Pozdrawiam

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 22 lip 2010, o 19:37

Zmierzył ktoś może pobór prądu na płytce przewlekanej z s65 bo mi pobiera w stanie spoczynku 7,5 miliampera jakoś mało ,niewiem czy mój miernik wskazuje prawidłowo.

premek127
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 6 sie 2009, o 22:37
Lokalizacja: Zabrze

Postautor: premek127 » 29 lip 2010, o 17:37

Nie zdążyłem zamontować komputera do samochodu przed sprzedażą, a nowy ma takie cudo fabrycznie. Jeśli ktoś jest zainteresowany kompletnym to chętnie odsprzedam.

Awatar użytkownika
AndyM1972
-
-
Posty: 7
Rejestracja: 2 lip 2009, o 11:57
Lokalizacja: Koszalin
Kontaktowanie:

Postautor: AndyM1972 » 29 lip 2010, o 21:06

Nie zdążyłem zamontować komputera do samochodu przed sprzedażą, a nowy ma takie cudo fabrycznie. Jeśli ktoś jest zainteresowany kompletnym to chętnie odsprzedam.
Jaka cena za to "cudo" :611: ?

premek127
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 6 sie 2009, o 22:37
Lokalizacja: Zabrze

Postautor: premek127 » 31 lip 2010, o 21:37

Poszło PW

Awatar użytkownika
Makaveli
-
-
Posty: 2
Rejestracja: 4 lip 2010, o 10:25
Lokalizacja: K-lin

Postautor: Makaveli » 11 sie 2010, o 00:16

Witajcie! Czy ktoś mógłby opisać, jak należy podłączyć LCD od Siemensa S65 do oryginalnej płytki z AVT? Przeczytałem cały temat :599: , ale załącznik dodany przez autora projektu "zniknął" :610:
Pozdrawiam.

darekk
-
-
Posty: 98
Rejestracja: 19 kwie 2004, o 12:18
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: darekk » 12 sie 2010, o 15:06

Wszystko jest opisane "zdjęciowo" w paczkach z software w pierwszym poście tego tematu.

Awatar użytkownika
Enzoo
-
-
Posty: 2
Rejestracja: 3 wrz 2010, o 23:39
Lokalizacja: Borne Sulinowo

Postautor: Enzoo » 7 wrz 2010, o 15:21

Witam,

czy ktoś ma gotowy AVT434 na sprzedaż? Chętnie odkupię.

Mam diesla DiDT (Mazdy 99-2005) i szukam pomysłu jak wykonać sygnał dawki paliwa. Oto jeden z pomysłów:

Dawka paliwa NIE jest bezpośrednio obecna "w kablu".
PCM wysyła do pompy wtryskowej sygnał otwarcia (początek wtrysku) ale sygnał potwierdzenia zamknięcia wtrysku jest tworzony przez IDM (przetwornica tworząca napięcie ok 150V sterująca zaworem SPV) i wraca do komputera. Czyli za czas wtrysku odpowiada tak naprawdę sygnał z dwóćh źródeł i każdy z nich ma inną strukturę. Trzeba więc wykonać moduł zewnętrznej elektroniki, który zbiera te dwa sygnały (sterowanie jest dość skomplikowane) i podaje jeden końcowy sygnał odpowiadający czasowi wtrysku. Dopiero wtedy będziemy mieli brakujący w DiTD sygnał dawki paliwa.


Czy ktoś może spróbować wykonać taki moduł pod AVT434?

zahidniak
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 25 cze 2009, o 20:08
Lokalizacja: Ukraina

Postautor: zahidniak » 9 wrz 2010, o 11:16

Witam

Czy ktoś na sprzedaż ADUC836 albo poradzi gdzie w kraju mogę go kupić ? Też chętnie kupie gotowy AVT434.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Enzoo
-
-
Posty: 2
Rejestracja: 3 wrz 2010, o 23:39
Lokalizacja: Borne Sulinowo

Postautor: Enzoo » 23 wrz 2010, o 08:49

Ponawiam zapytanie odnośnie zakupu gotowego AVT434.
12.11.2010
Zapytanie już nieaktualne.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2010, o 14:52 przez Enzoo, łącznie zmieniany 2 razy.

domann
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 12 mar 2010, o 12:15
Lokalizacja: Ząbki

Postautor: domann » 25 paź 2010, o 12:47

Witam,

jeśli ktoś przypadkiem miałby gotową wersję z wyświetlaczem S65
i chciałby się jej pozbyć, proszę o info na PW

Pozdrawiam

3miel
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 1 lis 2010, o 11:36
Lokalizacja: Gliwice

Postautor: 3miel » 1 lis 2010, o 11:39

Czy jest możliwość podejrzenia plików źródłowych (*.c)?
Chciałbym zrobić podobny układ, z tym że na atmegu. Bylbym bardzo wdzięczny.

premek127
-
-
Posty: 4
Rejestracja: 6 sie 2009, o 22:37
Lokalizacja: Zabrze

Postautor: premek127 » 5 lis 2010, o 22:22

Nie zdążyłem zamontować komputera do samochodu przed sprzedażą, a nowy ma takie cudo fabrycznie. Jeśli ktoś jest zainteresowany kompletnym to chętnie odsprzedam.
Sprawa nadal aktualna. Niedługo przeprowadzka, więc szkoda, gdyby miał zginąć :)

kazikow
-
-
Posty: 7
Rejestracja: 23 mar 2007, o 15:39
Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Kontaktowanie:

Postautor: kazikow » 5 lis 2010, o 23:41

Jeśli aktualne to poproszę o cenę na PW. Bo bardzo chętnie bym nabył ;)

lcddisplay
-
-
Posty: 2
Rejestracja: 1 lis 2010, o 16:47
Lokalizacja: Zbąszynek

Postautor: lcddisplay » 21 lis 2010, o 17:16

Witam, czy ktoś mógłby mi podać link do najbardziej aktualnego schematu dla tego komputera? Nie wiem który mam wybrać z forum, mało czytelne... Chciałbym z kolorowym wyświetlaczem od S65.

Przepraszam za kłopot i pozdrawiam!

Wróć do „Kity AVT”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości