Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Uzupelnienia do projektu "komputer samochodowy" AVT434

bigkris
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 29 sty 2010, o 17:11
Lokalizacja: Krzeszowice

Postautor: bigkris » 29 sty 2010, o 17:15

podjalby sie ktos wykonania tego komputerka? elektronikiem nie jestem odrazu mowie

grepaw
-
-
Posty: 2
Rejestracja: 22 kwie 2010, o 22:48
Lokalizacja: HW

Postautor: grepaw » 24 kwie 2010, o 21:52

Witam, panowie sledze temat od jakiegos czasu, ale dopiero niedawno postanowilem sie w koncu zarejestrowac i napisac swoj problem.Prosze o podpowiedzi jesli jest to mozliwe. Chcalbym wykonac samodzielnie taki komputer i adoptowac go do motocykla. Problem w tym ze motocykl zasilany gaznikowo i wersja softu z wtryskiem odpada. Z kolei wesja gaznikowa nie ma mozwiosci obliczania zuzycia paliwa (chyba ze zastosuje sie jak wyczytalem przeplywomierze od trabanta).
Funkcje ktore przydalby sie to wlasnie spalanie i stan paliwa w zbiornik. Problem w tym, ze motocykl to Honda VTR1000F, i nie ma ani wtrysku, ani wskaznika poziomu paliwa. Spalanie tego motocykla jest od 6 do 14 l/100km. Po zapaleniu sie kontrolki rezerwy zostaje tylko ok. 5 km. Przezylem to juz na autostradzie gdzie najzwyczajniej wyrzucono mnie z autostrady.

Analizujac schemat instalacji motocykla, jedyno co przychodzi mi do glowy to podpiecie sie do czujnika od predkosciomierza (linki brak) ,do czujnika polozenia przepustnicy i do obrotomierza i na tej podstawie oblicznnie sredniego zuzycia paliwa.
Kolejna sprawa to czujnik paliwa w baku, zakladam ze zmienia sie rezystancja np. gdzy zbiornik pelny wynosi 4kilo omy a gdy pusty to 90.
Czy mozna cos z tym zrobic?
Czy ktos moglby pomoc w tej sprawie?

P.S. Nie jestem z wyksztalcenia elektronikiem, a jakims tam po zal sie Boze inzerzynia mechanikiem, dlatego prosze o wyrozumialosc.

tls
-
-
Posty: 8
Rejestracja: 31 mar 2010, o 23:26
Lokalizacja: wawa

komp

Postautor: tls » 17 maja 2010, o 10:12

w sumie tez bylbym zainteresownay odpowiedzia na poprzedni post... (choc akurat mam moto z wtryskiem (2cylindy jesli to ma znaczenie))

brombal
-
-
Posty: 3
Rejestracja: 13 sie 2003, o 23:38
Kontaktowanie:

Postautor: brombal » 25 maja 2010, o 21:26

witam czy ma ktoś do odsprzedania bądź wie gdzie można kupic procka aduc836
za wszelkie info dziękuje

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 25 maja 2010, o 23:08


brombal
-
-
Posty: 3
Rejestracja: 13 sie 2003, o 23:38
Kontaktowanie:

Postautor: brombal » 26 maja 2010, o 07:52

Dzięki za info ale w alfine już przeglądałem ofertę i nie znalazłem możliwości mniejszego zakupu niż 22szt a ja potrzebuje 2 szt ,więc ponawiam pytanie .

Rademenez_
-
-
Posty: 15
Rejestracja: 15 paź 2006, o 23:26
Lokalizacja: Łódź

Postautor: Rademenez_ » 26 maja 2010, o 20:57

Witam, panowie sledze temat od jakiegos czasu, ale dopiero niedawno postanowilem sie w koncu zarejestrowac i napisac swoj problem.Prosze o podpowiedzi jesli jest to mozliwe. Chcalbym wykonac samodzielnie taki komputer i adoptowac go do motocykla. Problem w tym ze motocykl zasilany gaznikowo i wersja softu z wtryskiem odpada. Z kolei wesja gaznikowa nie ma mozwiosci obliczania zuzycia paliwa (chyba ze zastosuje sie jak wyczytalem przeplywomierze od trabanta).
Funkcje ktore przydalby sie to wlasnie spalanie i stan paliwa w zbiornik. Problem w tym, ze motocykl to Honda VTR1000F, i nie ma ani wtrysku, ani wskaznika poziomu paliwa. Spalanie tego motocykla jest od 6 do 14 l/100km. Po zapaleniu sie kontrolki rezerwy zostaje tylko ok. 5 km. Przezylem to juz na autostradzie gdzie najzwyczajniej wyrzucono mnie z autostrady.

Analizujac schemat instalacji motocykla, jedyno co przychodzi mi do glowy to podpiecie sie do czujnika od predkosciomierza (linki brak) ,do czujnika polozenia przepustnicy i do obrotomierza i na tej podstawie oblicznnie sredniego zuzycia paliwa.
Kolejna sprawa to czujnik paliwa w baku, zakladam ze zmienia sie rezystancja np. gdzy zbiornik pelny wynosi 4kilo omy a gdy pusty to 90.
Czy mozna cos z tym zrobic?
Czy ktos moglby pomoc w tej sprawie?

P.S. Nie jestem z wyksztalcenia elektronikiem, a jakims tam po zal sie Boze inzerzynia mechanikiem, dlatego prosze o wyrozumialosc.
Witam. Bez pomiaru czsu wtrysku, lub impulsów z przepływomierza paliwa nie da się wyliczyć spalania. Propouję albo użycie przepływomierza, albo naprawienie czujnika rezerwy.

Zbigniew Sekuła
-
-
Posty: 28
Rejestracja: 16 sty 2006, o 19:00
Lokalizacja: Szczytno

Postautor: Zbigniew Sekuła » 21 cze 2010, o 15:57

Do Brombala napisałem do Ciebie E-maila ale Ty nie czytasz.

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 4 lip 2010, o 06:38

Witam
Szukam ADuC 836 ma może ktoś do odsprzedania

Zbigniew Sekuła
-
-
Posty: 28
Rejestracja: 16 sty 2006, o 19:00
Lokalizacja: Szczytno

Postautor: Zbigniew Sekuła » 4 lip 2010, o 10:01

Mam 2 sztuki mogę je odstąpić po 35 złotych.

Awatar użytkownika
Makaveli
-
-
Posty: 2
Rejestracja: 4 lip 2010, o 10:25
Lokalizacja: K-lin

Postautor: Makaveli » 4 lip 2010, o 10:30

Witajcie. Chciałbym złożyć sobie takie cacko, ale nie potrafię zrobić płytki drukowanej. Nie ma ktoś czasem do sprzedania na elementy przewlekane i LCD od S65?

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 5 lip 2010, o 21:29

Zbigniew Sekuła napisał
Mam 2 sztuki mogę je odstąpić po 35 złotych.

Wziąłbym 1 sztuke .Jak sie z Panem skontaktować.

Zbigniew Sekuła
-
-
Posty: 28
Rejestracja: 16 sty 2006, o 19:00
Lokalizacja: Szczytno

Postautor: Zbigniew Sekuła » 6 lip 2010, o 07:49

Nie spodziewałem się takiego zainteresowania miałem tylko 2sztuki kobra był pierwszy .Czekam na przelew .Ale mam jeszcze kompletnie zmontowany całe komputerek a Aduc i wyswietlaczem +2 czujniki temp. jeśli ktoś by chciał to za 130zł. go sprzedam.

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 6 lip 2010, o 09:37

Z jakim wyświetlaczem.

Zbigniew Sekuła
-
-
Posty: 28
Rejestracja: 16 sty 2006, o 19:00
Lokalizacja: Szczytno

Postautor: Zbigniew Sekuła » 6 lip 2010, o 19:06

Wyswietlacz S65.

Zbigniew Sekuła
-
-
Posty: 28
Rejestracja: 16 sty 2006, o 19:00
Lokalizacja: Szczytno

Postautor: Zbigniew Sekuła » 6 lip 2010, o 19:18

Skorą cobra chce 1 sztukę drugi w kolejce jest krawy więc moge ci odsprzedac druga sztukę.

krawy1
-
-
Posty: 27
Rejestracja: 12 sty 2006, o 01:24
Lokalizacja: Wałbrzych

Postautor: krawy1 » 6 lip 2010, o 19:35

ok

ozyrys486
-
-
Posty: 30
Rejestracja: 28 mar 2006, o 20:04
Lokalizacja: kraków
Kontaktowanie:

Postautor: ozyrys486 » 8 lip 2010, o 22:55

Zbigniew Sekuła, jestem chętny na cały komputerek

Zbigniew Sekuła
-
-
Posty: 28
Rejestracja: 16 sty 2006, o 19:00
Lokalizacja: Szczytno

Postautor: Zbigniew Sekuła » 9 lip 2010, o 09:15

Jeśli jesteś zainteresowany mogę Ci zaprogramować wersją którą byś chciał bo i tak muszę zmienić bo mam zaprogramowane swój typ auta i nazwisko.

edison81
-
-
Posty: 1
Rejestracja: 9 lip 2010, o 20:20
Lokalizacja: Poznań

komputer pokladowy

Postautor: edison81 » 9 lip 2010, o 20:24

czy ktoś może jest z Poznania ?
interesuje mnie zakup gotowego komputera pokładowego do skoda Felicja 1,3 mpi

Wróć do „Kity AVT”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości